Naslovnica Politika Ja sam Borrellu rekao istinu: Komšić nije legitiman predstavnik Hrvata jer nije...

Ja sam Borrellu rekao istinu: Komšić nije legitiman predstavnik Hrvata jer nije izabran od hrvatskog naroda

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva Željko Komšić ne propušta priliku da se osobno izblamira, a time izblamira i Bosnu i Hercegovinu za koju se, kako je kazao, navodno zalaže.

 

– Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Europske komisije Josep Borrell, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvaćanju Bosne i Hercegovine, na šta se on sada izvlači”, rekao je Dodik upitan da prokomentira Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Borrellom jer član Predsjedništva iz reda srpskog naroda negira genocid, državu, te priča o mirnom razlazu.

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on “rekao istinu”, koju svi u Bosni i Hercegovini znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

– Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba raditi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za Bosnu i Hercegovinu.

Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebao biti tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli – zaključio je Dodik.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL