Naslovnica Život Službeno: U ponedjeljak na dnevnom redu odluka o ulasku stranaca u BiH

Službeno: U ponedjeljak na dnevnom redu odluka o ulasku stranaca u BiH

53. izvanrednа sjednica Vijeća ministara BiH držat će se u ponedjeljak, 31. svibnja 2021. godine, u 13:00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

 

Najzanimljivija točka ove izvanredne sjednice je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu – drugi krug glasovanja – usuglašeni tekst.

Tom odlukom predviđa nesmetan ulazak u BiH osobama cijepljenima s dvije doze cjepiva, osobama koje su preboljele Covid-19 u posljednjih pola godine te osobama s negativnim antigenskim ili PCR testom.

Ista odluka nije prošla na zadnjoj redovitoj sjednici jer su bošnjački ministri njezino usvajanje uvjetovali ukidanjem viza za državljane Saudijske Arabije.

Donošenje ove odluke bitno je za dolazak turista iz Zapadne Europe, kao i dijaspore koja više od godinu dana nije posjetila obitelji u BiH.

Točku koja se odnosi na ukidanje viza državljanima Saudijske Arabije, a koju predlaže ministrica Bisera Turković, s dugogodišnjim stažom “ambasadorovanja” u Kraljevini, i koja je iz njoj znanih razloga toliko važna, također se nalazi dnevom redu ove izvanredne sjednice.

Kad je u pitanju Saudijska Arabija, državljani BiH islamske vjeroispovijesti prilikom odlaska na Hadž, moraju ishodovati vize za posjet toj državi, prenosi Brotnjo.info.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL