Naslovnica Crna Kronika OSIJEK: Akcija uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal

OSIJEK: Akcija uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal

U Osijeku je jutros počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju i kriminal među ostalim, primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama.

 

 

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić.

Među onima koje je optužio za uzimanje mita je i sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio. Navodno je riječ o sucima Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću, ali službene potvrde još uvijek nema.

Počela su uhićenja, to znači da postoji osnovana sumnja. To je već puno

Odvjetnik Anto Nobilo je rekao znači da DORH i sudac istrage smatraju da postoji osnovana sumnja: “To je već puno. Što znači za sam postupak, prerano je reći.

Postupak je kontaminiran na neki način, ali završio je osuđujućom presudom. Hoće li se moći dovesti u vezi korupcija sudaca s donošenjem odluke, tek treba vidjeti. Mamić, ako je dao novac, dao ga je da mu pogoduju, da ga oslobode.”

Istaknuo je ovo velika vijest za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe. “Ovo je bomba”, rekao je.

Ovo je velika vijest za Hrvatsku i pravosuđe. Ovo je alarm da nešto treba mijenjati”, rekao je

Odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je za Jutarnji list da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

POLICIJA POTVRDILA: UHIĆENE ČETIRI OSOBE

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Zdravko Mamić putem Facebooka se obratio javnosti 

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi i tekst

 

HERCEGOVAČKI PORTAL