Naslovnica Crkva Nova pjesma i spot ‘Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)’...

Nova pjesma i spot ‘Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)’ fra Šimuna Šite Ćorića

Autor: Fra Bože Radoš, slika se nalazi u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini

Ovih je dana izišla pjesma i spot »Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)«. Pjesmu i glazbu napisao je fra Šimun Šito Ćorić.

 

Za aranžman i produkciju zaslužni su Matej Mudrovčić i Igor Drvenkar, a za spot Benjamin Knežević.

‘’Djelo govori o 1945. godini, o stradanju hrvatskog puka dolaskom partizana u Hercegovinu. Mnogo ih je protjerano s kućnoga praga i završilo na Križnom putu s kojeg se većina nije ni vratila.

Partizanska krvava ruka udarila je i na naše fratre, njih 66 stradalo je u tom zlom vremenu. Ali nakon svega toga došlo je vrijeme da svi oni koji su ubijeni i nestali dobiju svoj križ gdje im se može doći zapaliti svijeću i pomoliti se.

Tome nam svjedoči Groblje Mira’’, navodi se u priopćenju Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”

Spot za pjesmu »Šezdeset i šest  (Bila je to godina ljuta)

Strašan zločin hercegovačkih franjevaca koji se ne zaboravlja

U zadnjim mjesecima drugog svjetskog rata partizanske snage likvidirale su 66 hercegovačkih franjevaca, od kojih je njih 21 ubijeno 7. i 8. veljače 1945. godine u Širokom Brijegu, dok su ostali stradali u sljedećim mjesecima od Ljubuškog do Macelja i križnih putova diljem bivše Jugoslavije. Ovo je, nažalost, samo dio katoličkog klera, redovnika i redovnica koji su smrtno stradali na prostorima BiH tijekom 1941. do 1945. godine.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL