Naslovnica Društvo Stadion Veleža suspendiran, pokrenut postupak protiv predsjednika Rođenih Hasića

Stadion Veleža suspendiran, pokrenut postupak protiv predsjednika Rođenih Hasića

Natjecateljska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine registrirala je prekinutu utakmicu Velež – Borac službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana, a suspendiran je i stadion mostarskog kluba te je pokrenut disciplinski postupak protiv predsjednika Rođenih Šemsudina Hasića.

 

 

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila pri rezultatu 0:2 za goste.

Iako su, predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Nogometnog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta.

Delegat Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva je navodno dobio instrukcije iz saveza da se utakmica konačno prekine, a danas je zasjedala Natjecateljska komisija koja je očekivano utakmicu registrirala 3:0 u korist Borca te je pokrenula disciplinski postupak protiv predsjednika Rođenih Šemsudina Hasića i ostalih osoba odgovornih za organizaciju utakmice.

Također, stadion Rođenih je suspendiran, a o visini kazne odlučivat će se na sjednici Disciplinske komisije koja počinje u 15 sati.

Podsjetimo, nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudac meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je presretnut automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.

Velež kažnjen nakon sinoćnjih nereda na utakmici 

FK Velež dobio je žestoku kaznu nakon sinoćnjih dešavanja na utakmici protiv Borca.Nakon dešavanja protekle noći u Mostaru, Veležu su oduzeta tri boda, a stadion je suspendiran na šest utakmica.

Mostarci su na sve to dobili novčanu kaznu od 10.000 KM, a predsjednik Šemsudin Hasić je izbačen na dvije godine iz nogometa. Drastično ali pomalo i očekivano.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL