Naslovnica Crkva Čapljina: Proslavljen blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika župe i grada

Čapljina: Proslavljen blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika župe i grada

Foto Hercegovački portal

U Čapljini je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika župe i općine Čapljina. U franjevačkoj župi okupile su se tisuće vjernika iz svih krajeva u kojima žive Hrvati – katolici.

 

Blagdan svetog Franje Asiškog svečano je proslavljen u Čapljini

Blagdan svetog Franje, zaštitnika grada i župe Čapljina proslavljen je procesijom s kipom oko crkve svetog Franje Asiškog nakon čega se služila sveta misa.

Svetoj misi prisustvovali su župnik fra Bonifacije Barbarić, fra Mile Vlašić i fra Bože Radoš. U koncelebraciji su sudjelovali fra Luka Marić, i fra Leonardo Hrkać.

Ispred crkve u Čapljini svirala je limena glazba HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat, te su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve ubijene fratre, mučenike, časne sestre i građane Čapljine u II svjetskom ratu i poraću, te Domovinskom ratu.

Nakon svete mise uslijedio je bogat kulturno – zabavni program koji je trajao tijekom cijelog dana.

Veliki broj vjernika iz Čapljine i okolice sudjelovao je na ovoj svečanoj proslavi čapljinskog zaštitnika, a poslije svete mise upriličen je domjenak za sve sudionike u dvorištu crkve.

“Ribarska večer” je dugi niz godina dio bogatog programa manifestacije “Dani svetog Franje” koja se upriliči na blagdan svetog Franje Asiškog.

Ova gastronomska ponuda i ove godine je napunila predviđeni prostor za druženje do posljednjeg mjesta tako da su dvorište ispunile osobe raznih dobnih skupina, od onih najmlađih do onih u zrelijim godinama.

Posjetitelji su uživali u ribljim ali i mesnim specijalitetima, slasticama, raznim napitcima, pjesmi, zabavi.

Za glazbeni ugođaj večeri zaslužna je bila grupa “Oscar”.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

 

HERCEGOVAČKI PORTAL