Naslovnica Društvo Hercegovka Željana Zovko izabrana na jednu od vodećih funkcija u Europskoj pučkoj...

Hercegovka Željana Zovko izabrana na jednu od vodećih funkcija u Europskoj pučkoj stranci

Odlukom Predsjedništva Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) od 21. rujna danas su održani izbori za predsjednika i 10 potpredsjednika Kluba zastupnika EPP-a.

 

Za predsjednika je ponovno izabran Manfred Weber, a na dužnost jednog od 10 potpredsjednika izabrana je hrvatska zastupnica Željana Zovko.

“Velika mi je čast što sam izabrana za potpredsjednicu Kluba Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. Ovo smatram velikim priznanjem rada naše hrvatske HDZ/EPP delegacije, kojoj se ovim putem zahvaljujem na predlaganju moje kandidature“, naglasila je Zovko i dodala: „Na polovici smo mandata i pred nama je mnogo posla. Radujem se suradnji s kolegama zastupnicima u Predsjedništvu Kluba zastupnika EPP-a“.

Zovko je u svom govoru zahvalila kolegama pučanima što su prepoznali njezino dugogodišnje zalaganje u Europskom parlamentu.

„Posljednjih godina imala sam čast surađivati s mnogima od vas kao zamjenica koordinatora EPP-a i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, kao i u svom parlamentarnom radu u Odboru za kulturu i obrazovanje te Pododboru za sigurnost i obranu.

U izazovnim vremenima koja su pred nama, radujem se daljnjem radu na napretku, nizanju uspjeha i povećanju vidljivosti našeg kluba zastupnika”, zaključila je Zovko.

 

 

HERCEGOVAČKI PORTAL