Naslovnica Zanimljivosti Kako je došlo do nesreće u kojoj je Baldwin ubio i ranio...

Kako je došlo do nesreće u kojoj je Baldwin ubio i ranio kolege na setu?

Svijet se i dalje oporavlja od šokantne vijesti o tragediji na filmskome setu gdje je glumac Alex Baldwin usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

 

Nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Creek u Novom Meksiku. 42-godišnja snimateljica odmah je helikopterom prebačena u u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, dok je redatelj imao više sreće. On je kolima Hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, ali samo radi saniranja zadobivenih ozljeda.

Glumac je obavio razgovor s policijom te napustio policijsku stanicu, a na društvenim su mrežama osvanule fotografije uplakanog Baldwina nakon kobne nesreće.

Na jednoj potpuno shrvan razgovara na telefon, a na drugoj plače oslonjen na bedra.

Podsjetimo, Alec Bladwin pucao je iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

 Istraga je i dalje u tijeku – rekli su. Iz ureda šerifa poručili su kako je Baldwin, glavni glumac i koproducent filma, samovoljno došao na ispitivanje, nakon čega je i otišao.

Strani mediji prenose kako glumac nije znao da se u oružju nalaze pravi meci.

Glumčev glasnogovornik također je potvrdio da se na setu dogodila nesreća koja je uključivala zatajenje vatrenog pištolja s ćorcima, a lokalni mediji izvijestili su da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifova ureda u suzama, no za komentar nije bio dostupan.

”Prema istražiteljima, čini se da je scena koja se snimala uključivala korištenje vatrenog oružja iz kojeg je pucano. Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena”, rekao je Rios.

Hutchins je rođena u Ukrajini i odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi. Studirala je novinarstvo u Kijevu te snimanje u Los Angelesu. Prije dvije godine ju je američki časopis za kinematografiju nazvao “zvijezdom u usponu”.

Korišten je “prop gun”

Šerif je potvrdio da je u Baldwinovim rukama bio ‘prop gun’ kojim je upucao snimateljicu. Također je otkriveno da je glumac nakon kobne nesreće nekoliko puta ponovio pitanje zašto su mu dali ‘vrući pištolj’, što budi određene sumnje. “Tijekom svih ovih godina moje karijere nikada mi nisu dali vrući pištolj”, neprestano je ponavljao Alec Baldwin, koji je bio u vidljivom šoku.

Alec Baldwin

 

HERCEGOVAČKI PORTAL