Naslovnica Društvo Sarajevo: Uhićeno pet bivših pripadnika “časne” ARBiH, osumnjičeni su za ratni zločin

Sarajevo: Uhićeno pet bivših pripadnika “časne” ARBiH, osumnjičeni su za ratni zločin

Osumnjičeni su za ubojstvo najmanje osam osoba s tog područja te za nezakonito zatočenje najmanje 100 civila srpske nacionalnosti.

 

Pet bivših pripadnika Armije BiH uhitila je u utorak policija u Sarajevu pod sumnjom da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.

Kako je priopćeno, svi uhićeni nekadašnji su pripadnici 4. motorizirane brigade Prvog korpusa Armije BiH, čija je zona odgovornosti bila u sarajevskim predgrađima Hrasnica i Butmir.

Osumnjičeni su za ubojstvo najmanje osam osoba s tog područja te za nezakonito zatočenje najmanje 100 civila srpske nacionalnosti u dva objekta koji su bili pretvoreni u privremene zatvore.

Zatočeni civili, kako je navedeno u tužiteljskom priopćenju, bili su izloženi fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima te prisilnom radu na prvim crtama bojišnice, prenosi Bild.ba.

Istragu o ovim zločinima Tužiteljstvo BiH je otvorilo u suradnji s pravosudnim tijelima Srbije, jer se veći broj žrtava i svjedoka nalazi u toj zemlji.

 

 

Hercegovački  portal