Naslovnica Društvo Anto Đapić: BRAVO za Dragana Čovića!

Anto Đapić: BRAVO za Dragana Čovića!

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel danas je sazvao sastanak sa predstavnicima važnijih stranaka iz BiH želeći valjda davati privid kako bruxellski dužnostnici “brinu” o stanju u toj nesređenoj “državi”, ali avaj, na sastanku se ne pojavi Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, objektivno, legitimni predstavnik Hrvata u BiH!

I tako sastanak propade, jer razgovori o BiH bez Hrvata nemaju smisla, a Dragan Čović očito je odlučio prestati sa praksom davanja legitimiteta jalovim razgovorima koji godinama u BiH održavaju status quo koji poništava duh tzv. Daytona koji svakom konstitutivnom narodu jamči temelje suverenosti, a od kojih je minimum minimuma legitmitet izabranih predstavnika pojedinih naroda, u ovom slučaju hrvatskog naroda u BiH!

Usprkos velikih napora, uvjeravanja, tisuća neoborivih argumenata, interesi pojedinih moćnih međunarodnih igrača nisu u skladu sa međunarodnim pravom i prirodnim pravom Hrvata u BiH! Draganu Čoviću nije preostalo ništa drugo, nego jasno dati do znanja da je uistinu DOSTA!

Mogu se Hrvatima BiH nametati svakakva rješenja, ponižavati ih i vrijeđati, demonstrirati bahatost i ledenu bezosjećajnost, ali ne mogu natjerati Hrvate da toj i takovoj politici dajemo legitimitet i da se ovakovim otužnim sastancima uključujemo u prljavu, programiranu kampanju! BRAVO za Dragana Čovića!

U ovim okolnostima naša kampanja sa ovim nametnutim pravilima mora se voditi samo unutar svoga naroda! Ohrabriti ga, motivirati, aktivirati do krajnjeg maksimuma!

Imamo još snage i političkih alata! Ovim potezom Dragan Čović pokazao je da ponos i dostojanstvo hrvatskom narodu u BiH ne može nitko oduzeti i to je najveća vrijednost ovog poteza! Bitka počinje i budimo spremni, komentirao je Anto Đapić.

Hercegovački portal