Naslovnica Zanimljivosti Rezolucija u Bundestagu bitna kao bijela boja bojica u pernici prvašića

Rezolucija u Bundestagu bitna kao bijela boja bojica u pernici prvašića

“Jedna država, dva entiteta, tri konstitutivna naroda”, poručuju opet iz veleposlanstva SAD-a. Upravo to i jest sama srž Bosne i Hercegovine protiv koje se bošnjačka politika grčevito bori.

 

Da, bošnjačka politika želi isto ono što je želio Milošević devedesetih godina. Jedan čovjek-jedan glas. Građanska država. Bošnjačka država. Muslimanska država. Nazovite ju kako želite.

Inače, iz veleposlanstva SAD-a u Sarajevu sve češće ističu činjenicu kako je BiH država s dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

U suprotnosti je to s konceptom bošnjačke i samoprozvane probosanske vizije Bosne i Hercegovine. Te politike, naime, imaju problem s činjenicom da u BiH žive tri konstitutivna naroda, a ako bi se “riješili” Hrvata idući korak bi bio ukidanje kantona i entiteta.

Zato se politički Srbi i Hrvati u BiH drže zajedno. Nema tu zavjere protiv države, to je borba za goli život. Borba protiv velikobošnjačke hegemonije.

Ako se bošnjačka politika riješi Hrvata u političkom smislu – na red dolaze Srbi i Republika Srpska. Milorad Dodik je toga svjestan, kao i dio političara u bh. Hrvata, ali i u Hrvatskoj, poput Zorana Milanovića. Drugi dio se i dalje pravi glup ili je stvarno glup.

U kampanji napada na Hrvate velikobošnjački mediji slave neke bezvrijedne rezolucije kao pobjede. Tako su i proslavili rezoluciju o BiH u Bundestagu koju je, između ostalih, izlobirao član SPD-a Adis Ahmetović. Naime, radi se o neobvezujućoj političkoj izjavi koji ne znači apsolutno ništa i apsolutno ništa neće promijeniti u BiH. Bosna i Hercegovina je kolonija SAD-a i bit će kako oni kažu.

Valjda je to do sada svima jasno. A Amerikanci kažu kako je BiH država 3 konstitutivna naroda. Također, Amerikanci vide u Hrvatskoj najvećeg saveznika na Balkanu.

 

Piše. Hrvati Herceg-Bosne

 

Hercegovački portal