Naslovnica Društvo Prevencija ovisnosti o kocki i igrama na sreću članovi UG Vidoški grad...

Prevencija ovisnosti o kocki i igrama na sreću članovi UG Vidoški grad pomažu mladima

PAINTBALL PARK DOLUŠA STOLAC je još jedan segment turističke i sportske ponude grada Stoca i južne Hercegovine.

Ovo mjesto je zamišljeno kao bijeg od svakodnevnice gdje će te se moći prepustiti adrenalinskoj igri.

Osim želje za dobrom zabavom ova lokacija je odlična prilika za edukacije više vrsta. Kako priliči ovome mjestu, koje se nalazi u netaknutoj prirodi, nerijetko se održavaju radionice sa djecom i mladima.

Baš jedna takva zbila se ove jeseni uz potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti pod nazivom Prevencija ovisnosti o igrama na sreću i kocki. Tu su mladi imali prilike slušati o ulozi slobodnog vremena koje je ključno u razdoblju adolescencije jer karakter i kultura provođenja slobodnog vremena utječu na navike, karakterne osobine, ideal i svjetonazore, a time mijenjaju stil ponašanja osobe i njen način korištenja slobodnog vremena. Mladima je objašnjavano kako svoje slobodno vrijeme moraju utrošiti u zdravim navikama. Kada bi što veći broj mladih imao priliku, a iz prilike stvorio naviku baviti se sportom, te u zdravom tijelu imali zdrav duh, šanse za kockom, alkoholom i drogama bila bi svedena na minimum.

Baš zbog toga, mladima je pružena prilika igranja paintballa koju su objeručke prihvatili i zbilja se dobro zabavili.

Osim edukacija i igranja, domaćini u Paintball parku Doluša, nisu sjedili skrštenih ruku, nego su stalno dorađivali svoj park kako bi njegovim posjetiteljima bio što bolji ugođaj. Tako su u svoju kuću ugradili pločice, nabavili police, a sami park ogradili mrežom i izolirali od vanjskog utjecaja.

Uz provedbu ovakvih projekata nema sumnje da je pred parkom i mladima svijetla budućnost.