Naslovnica Društvo Predstavnike Hrvata nazvala podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata

Predstavnike Hrvata nazvala podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata

Sarajevska redateljica Jasmila Žbanić upitala je u objavi na Facebooku je li negdje objavljen sporazum “Osmorke” i, kako je, u stilu bošnjačkih ekstremista Željka Komšića i Reufa Bajrovića, nazvala predstavnike hrvatskog naroda, “podupratelja udruženog zčočinačkog poduhvata”.

 

 

“Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali?

Da ne bude da smo glasove ‘trojke’ dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike?”, objavila je Žbanić na Facebooku, otkrivajući tako svoje pravo lice huškačice i hrvatofoba.

Podsjetimo kako je Žbanić svojevremeno kad je hrvatski premijer Zoran Milanović došao u Mostar pokazati solidarnost i pružiti potporu Hrvatima u BiH dok su bošnjački piromani palili zgrade Vlade HNŽ, Gradske uprave Mostara i HDZ BiH mu poručila “Mrš kući”.

Objava Jasmile Žbanić kojom predstavnike hrvatskog naroda naziva “podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata” ne samo da je klevetnička, već i kažnjiva i utuživa, jer potiče na mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu.

Podsjećamo, jučer je u prostorijama SDP BiH održan sastanak lidera stranaka koji čine Osmorku. Na sastanku je finaliziran Sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat, kojeg je objavio i Hrvatski Medijski Servis.

Postavlja se ponovno jedno veliko pitanje- naime, ova radikalna Bošnjakinja je “mrškala” predsjednika Vlade RH, dok je istovremeno podržavala paljenje hrvatskih institucija u BiH koje je Milanović došao spriječiti.

Ovoj osobi je HAVC (Hrvatski audiovizualni centar) financirao snimanje filmova. Ona je ovom izjavom uvrijedila i sve Hrvate koji su glasali za “podržavaoce udruženog zločinačkog poduhvata” koji je preko 60% u BiH.

Postavlja se pitanje otkud ovim ljudima toliko uporište u Republici Hrvatskoj !?

Hercegovački portal