Naslovnica Promo Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio popis za dvoboj s Walesom i Turskom

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio popis za dvoboj s Walesom i Turskom

Reprezentacija se okuplja 20. ožujka u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. Dvoboj s Walesom na Poljudu je 25. ožujka, s Turskom u Bursi tri dana kasnije.

 

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za kvalifikacijske sudare s Walesom na Poljudu 25. ožujka, odnosno s Turskom u Bursi tri dana kasnije.

U odnosu na popis igrača koji bili na SP-u u Katru, nema više Dejana Lovrena koji se oprostio od Vatrenih. Na spisku nema Krstijana Jakića koji je na pretpozivu, baš kao i Ivo Grbić. Nema niti Ante Budimira a nova imena su Luka Ivanušec, Nediljko Labrović i Petar Musa.

Naravno, reprezentaciju će predvoditi njezin kapetan Luka Modrić što i nije neka novost. Zapravo, novost bi bila da se Modrić oprosti od Vatrenih prije tog Eura 2024. u Njemačkoj. Ako počinje kvalifikacije, to je dobar znak da bi Modrić mogao odraditi i ovaj ciklus do kraja i završnog turnira.

Izbornik Zlatko Dalić pokazao je senzibilitet i pružio ruku Mislavu Oršiću koji proživljava teške trenutke u Southamptonu. Otkako je stigao na Otok, Oršić nije dobio pravu priliku da se nametne a usput su se dogodile i promjene na trenerskoj klupi pa je donedavni napadač Dinama gurnut u stranu.

Iako nitko ne bi mogao zamjeriti Daliću da je ispustio Oršićevo ime s popisa, izbornik je pozvao igrača koji je svojim golom donio broncu Vatrenima u Dohi i to je potez koji svakako treba pozdraviti.

Inače, okupljanje reprezentativaca je u Splitu, u hotelu Le Meridien u Podstrani, pet dana uoči utakmice s Walesom (25. ožujka). Odmah nakon Walesa leti se u Bursu gdje ih Turska čeka tri dana kasnije.

U pogon će i mlada reprezentacija koja se priprema za Euro. Oni će u Varaždinu dočekati Izrael 23. ožujka te odlaze u goste Engleskoj pet dana kasnije na stadionu Fulhama.

U ovim kvalifikacijama nastupa 23 reprezentacija (Njemačka je kao domaćin iskoristila pravo izravnog plasmana). Na završni turnir ide deset pobjednika i još toliko drugoplasiranih reprezentacija po skupinama a tri preostala mjesta donijet će play-off u kojem će nastupiti reprezentacije s najboljim rezultatima iz Lige nacija a koje se nisu kvalificirale na Euro 2024. kroz kvalifikacije.

VRATARI:

Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

BRANIČI:

Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

VEZNJACI:

Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

NAPADAČI:

Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa

PRETPOZIV:

Ivo Grbić, Kristijan Jakić, Dion Drena Beljo, Dario Špikić

Hercegovački portal