Naslovnica Život Velež mora isplatiti dug HŠK Zrinjski, u protivnom će biti suspendiran

Velež mora isplatiti dug HŠK Zrinjski, u protivnom će biti suspendiran

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, donijela je odluku prema kojoj se od FK Velež traži isplata financijskih dugovanja prema gradskom rivalu, HŠK Zrinjski.

 

Navijači Veleža su palili stolice na stadionu pod Bijelim Brijegom u zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj 12. studenog 2022. godine, te sada moraju isplatiti nastalu štetu gradskom rivalu, prenosi Sport1.

“Obavezuje se FK Velež Mostar da HŠK Zrinjski Mostar na osnovu članka 117., a u vezi sa člankom 111. stavom 2. Disciplinskog pravilnika NS BiH, isplati financijska potraživanja u iznosu od 9.126 KM, zbog nastale štete (paljenja stolica) počinjene od strane navijača FK Velež Mostar, koji su bili smješteni u ograđenom prostoru zapadne tribine stadiona HŠK Zrinjski, a koji prekršaj je počinjen na zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23, između HŠK Zrinjski Mostar – FK Velež Mostar, koja je odigrana dana 12. listopada 2022. godine na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru.

“Obavezuje se FK Velež Mostar, da na osnovu članka 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS BiH, a u vezi sa člankom 2. stavom 1. točkom b) alinejom 4. Odluke Izvršnog odbora NS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28. kolovozaa 2021. godine, HŠK Zrinjski Mostar isplati troškove postupka u iznosu od 1.000 KM, na ime pristojbe za rješavanje podnesaka kluba u prvom stupnju pred Disciplinskom komisijom NS BiH.

“Ukoliko FK Velež Mostar, ne isplati iznose navedene u točkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom klubu i ne dostavi dokaz o uplati u Službu za natjecanje i suđenje NS BiH, do 16. ožujka 2023. godine, FK Velež Mostar će biti suspendiran, od odigravanja narednih prvenstvenih i kup utakmica.

Hercegovački portal