Naslovnica Zanimljivosti Glasnović je ukazao na tretman hrvatskih branitelja koji se bore s depresijom

Glasnović je ukazao na tretman hrvatskih branitelja koji se bore s depresijom

General Željko Glasnović o Stankoviću: Branitelji ne spavaju 30 godina, ne pišu knjige, ne rade na TV-u, etiketiraju ih kao psihijatrijske slučajeve.

 

Bivši saborski zastupnik i general Željko Glasnović na Facebooku se osvrnuo na knjigu voditelja i urednika HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića koji je ovih dana objavio knjigu o svojoj borbi s depresijom.

Glasnović je ukazao na tretman hrvatskih branitelja, veterana koji se bore s depresijom i PTSP-om.

Podsjetimo, od 1991. do 2021. godine 3444 branitelja počinilo samoubojstvo.

”Dok izvjesni Aleksandar radi na državnoj televiziji, putuje svijetom, piše knjige, a njegov “izlazak iz ormara” dočekuju pljeskom, empatijom i divljenjem, branitelji ne spavaju već 30 godina, ne pišu knjige, ne rade na državnim televizijama, ne putuju svijetom, žive u neljudskim uvjetima, a zbog dijagnoze depresije ih etiketiraju kao psihijatrijske slučajeve, nazivaju ih patološkim bolesnicima, oduzimaju im sva prava, proglašavaju ih nesposobnima za rad i svakodnevno ih omalovažavaju sve dok na kraju ne dignu ruku na sebe.

Aleksandar na koncu dobiva status zvijezde, kolektivno sažaljenje te neviđenu promociju kroz sve medije. Klanjaju mu se i dive, podržavaju ga i uzdižu. Branitelji dobivaju status mentalnih bolesnika koji “bez razloga” sebi oduzimaju život i postaju dio statistike. Pitanje je tko je ustvari ovdje bolestan?”.

Hercegovački portal