Naslovnica Crkva Mostar: Izaslanstvo GO HDZ-a BiH posjetilo Dom svetog Ante u Cimu

Mostar: Izaslanstvo GO HDZ-a BiH posjetilo Dom svetog Ante u Cimu

Izaslanstvo Gradskog Odbora HDZ BIH Mostar predvođeno predsjednikom, gosp. Novakom, zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara, gosp. Zelenikom, vijećnicima gosp. Bošnjakom, gosp. Ćosićem, te članovima IO TO HDZ BiH Cim na čelu sa predsjednikom gosp. Marićem posjetilo naše naše Društvo, Misiju i Dom svetog Ante u Cimu.

 

 

Zahvaljujemo se što je navedeno izaslanstvo prepoznalo naš trud i rad te što će kroz Proračun i dalje nastaviti podupirati naše aktivnosti.

Donosimo objavu Gradskog odbora HDZ -a BiH Mostar, s njihove Facebook stranice.

POSJETA CIMU

Sunce, vino, bazilika prve su asocijacije na Cim, mjesto ugodnog življenja. Danas je izaslanstvo Gradskog odbora HDZ BiH Mostar s predsjednikom Markom Novakom, vijećnicima Stankom Ćosićem i Goranom Bošnjakom posjetilo Cim.

Domaćini predsjednik Temeljnog ogranka Dominik Marić i dopredsjednik Gradskog Vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika upoznali su izaslanstvo s projektima koji će raditi ove godine.

Zaključeno je kako su nadogradnja škole i sekundarna kanalizacijska mreža prioritetni projekti s obzirom na to da je projektna dokumentacija urađena, a novac na inicijativu vijećnika HDZ BiH osiguran u proračunu Grada Mostara za 2024. godinu.

Izaslanstvo je obišlo Cimsku baziliku, koja je najstariji nacionalni spomenik BiH u Mostaru. Iz tog razloga je i dopredsjednik Zelenika više puta podnosio inicijative na Gradskom vijeću za konzervaciju i istražne radnje na bazilici što je u protekloj godini jednim dijelom i urađeno.

Nazočni su obišli stadion NK Cim, Crkvu Krista dobrog pastira gdje se planira završetak radova na parteru iza crkve.

Veličanstveno je bilo vidjeti i bogatu zbirku folklornih nošnji u Domu sv. Ante gdje se izaslanstvo upoznalo s bogatom prošlosti naselja.

Nadogradnja O.Š. Cim

Izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže

Nastavak radova na konzervaciji Cimske bazilike i rješavanje pristupnog puta

Izgradnja potpornih zidova na groblju Gorica

Izrada projektne dokumentacije za parking groblja kod sv. Ante

Asfaltiranje partera iza crkve Krista dobroga pastira

Nastavak financiranja HKUD Sv. Ante Cim

Nadogradnja rasvjete u naselju

Rekonstrukcija lokalnih prometnica

Piše: Misija FRAMOST

Hercegovački portal