Naslovnica Zanimljivosti Komšić otkrio novi plan majorizacije Hrvata! Imam nasljednika u Predsjedništvu

Komšić otkrio novi plan majorizacije Hrvata! Imam nasljednika u Predsjedništvu

 

Na samom početku se Komšić osvrnuo na formiranje Ustava u BiH zaključivši da se i danas na isti način priča o tome kakva će BiH biti i kakva treba da bude – odnosno, kako navodi, hoće li ostati na dejtonskim postavkama ili će se kretati ka liberalnoj demokraciji.

Govorio je o građanskom u BiH i uloge međunarodne zajednice u funkcioniranju BiH

– Ne smijemo biti nezahvalni i ne priznati zaslugu međunarodne zajednice, posebno SAD-a i pokojnog predsjednika Chiraca, ali imamo biti pravi kritični prema njihovom gledanju sada i današnjem pristupu kada je riječ o BiH. Kad kažem građanski želim odmah da kažem da to ne znači da se bilo čiji nacionalni identitet negira. To govorim zbog zlonamjernih intepretacija da kad kažemo građanski znači dominaciju jednog naroda. Nema JNA, nema te sile koja prijeti BiH. Ovaj put ne postoji prijetnja od konflikta kakva je postojala ’92, ali postoje interesi kako od naših susjeda, kako od europskih zemalja, SAD-a, Velike Britanije, postoje njihovi interesi kada je riječ o stanju i statusu BiH u ovom trenutku i u budućnosti – poručio je Komšić.

Nakon kratkog obraćanja na FPN-u, Komšić je odgovarao i na pitanja studenata. Pitali su ga “zašto nije spremio nasljednika za naredne izbore, kada ode iz Predsjedništva, da BiH (muslimani) imaj koga birati”, cijeneći da je riječ o patrioti.

Komšić je, koji naredne godine nema priliku da se kandidira, kroz šalu je pokazao da je riječ o teškom pitanju, ali je najavio da ima u planu jednu osobu.

– Nemojte biti uvjereni da je to tako, ali nemojte očekivati, ostalo je dvije i po godine do izbora, da sada govorim o tim stvarima, otom potom. To je jedna od stvari o kojima razmišljam, neću da kažem da me muče. Mislim da sam pronašao pogodnu osobu. Ostane mi samo da tu osobu uvjerim da krene u tom pravcu jer mislim da može pobjediti, poručio je ovaj sarajevski unitarist i radikal koji je u četiri izborna ciklusa oskrnavio političku volju hrvatskog naroda.

Hercegovački portal