Naslovnica Politika Očekujem dogovor u Mostaru, da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih...

Očekujem dogovor u Mostaru, da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih interesa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da očekuje da danas u Mostaru s partnerima na državnoj razini postigne dogovor koji predstavlja korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka EU.

 

Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše. Očekujem da će želja da se učini dobro za sve narode biti jača od želje da se učini loše drugima. RS posvećena je dijalogu i kompromisu. Sve što smo uradili u posljednjih godinu, uradili smo tako što smo poštovali ustavne nadležnosti. Vjerujem da ćemo se tako rukovoditi i danas.

Političko iskustvo koje imam svjedoči da su okolnosti izvan BiH uvjetovane da se ne naprave pozitivni pomaci. Odlazim u Mostar uvjeren da imamo i ljudsku i političku zrelost da interese naša tri naroda stavimo ispred tuđih geopolitičkih interesa. Geopolitička situacija je složena. Narodi tako snažnih povjesnih sjećanja kao što su narodi Balkana uvijek su podložni utjecajima koji ih dovode do toga da podnose žrtve na oltaru tuđih interesa. Vjerujem da je zajednički interes svih nas da branimo našu demokraciju i interes naših naroda koji su nas birali. Demokracija i odluke koje dolaze izvana nisu kompatibilni i RS na nametanja ne pristaje!

RS zato ima snažno i odlučno liderstvo. Utemeljeno u povijesti i mentalitetu velikog naroda kakvi su Srbi. Mi znamo da je tajna sreće sloboda, a da je tajna slobode hrabrost. A hrabrost je u demokraciji ništa drugo do služiti svom narodu, a ne strancima i tuđim interesima – naveo je Dodik.

Hercegovački portal