Naslovnica Društvo Dragan Čović se odupro Brianu i Murphyju, vrijeme je da isto pokaže...

Dragan Čović se odupro Brianu i Murphyju, vrijeme je da isto pokaže i Sarajevu

Prošlog mjeseca smo bili svjedoci jednog bezobraznog diplomatskog pritiska i napada na hrvatsku politiku u BiH. Naime, nekolicina američkih dužnosnika pokušala je na politički prepad ‘urazumiti’ Dragana Čovića oko Južne plinske interkonekcije.

 

 

Hvala Bogu to im nije uspjelo iako su vrli sarajevski ‘loza’ analitičari poput Kazaza ili Slave Kukića zbog tog Čovića već proglasili bivšim.

Čović je pokazao čvrstinu i stav što je svakako ponukalo i premijera Vlade Nermina Nikšića da ponudi kompromisno rješenje u tom važnom energetskom pitanju. Bez obzira što će hrvatski predstavnici reći na njegov kompromisni prijedlog treba istaći da premijer želi riješiti situaciju na obostrano dobro, zapravo na dobro svih u BiH i da poštuje Čovićev stav. Dakle, nije ga nadmeno odbacio i želi razgovore. No, pitanje je bili premijer Nikšić nudio i tražio kompromis da je Čović pognuo glavu pred američkim diplomatima i odustao od svojih stavova. Odgovor je vjerojatno ne bi.

Slijedom toga, doista vjerujemo da je vrijeme da Čović i ‘Sarajevu’ pokaže što ih spada ponajprije oko izmjena izbornog zakona u dijelu koji regulira izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ovaj put se ne smije stati, odustati.  Treba isti recept primijeniti jer očigledno donosi rezultat, kompromis. Od pognute glave i ‘prešećerenih’ izjava nema  velike vajde.

Vrijeme je i za dvojku Sarajevu pa nek gledaju što će, piše Aabc portal.info.

Hercegovački portal