Naslovnica Istaknuto Hrvatska nogometna reprezentacija počinje s priprema za nadolazeći Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija počinje s priprema za nadolazeći Euro

Hrvatski Izbornik Zlatko Dalić je imao posebnu molbu uoči početka priprema za Euro, ono što je tražio bit će ispoštovano.

 

Izbornik i njegovi suradnici ne žele da se dogodi kakva ozljeda zbog koje bi se u pitanje doveo nečiji nastup na Euru.

Kako god, Dalić će u nedjelju u 11 sati imati press-konferenciju u Zagrebu, negdje iza podneva momčad bi se trebala okupiti te u ranim popodnevnim satima krenuti autobusom za Rijeku, gdje će joj biti baza za pripreme. Reprezentativci će odsjesti u Hiltonu na riječkoj Costabelli, a 3. lipnja Hrvatska će na Rujevici igrati prijateljski dvoboj protiv Sjeverne Makedonije. Hrvatsku nakon toga 8. lipnja očekuje zadnja provjera u Lisabonu protiv Portugala, odakle idu u bazni kamp u njemačkom Neuruppinu.

Uoči okupljanja u Rijeci, upravo je izbornik Dalić imao posebnu zamolbu, adresiranu za trenera nogometaša Rijeke, Željka Sopića. Dalić je od Sopića tražio da trojicu njegovih reprezentativaca koji igraju u Rijeci, Marka Pjacu, Marca Pašalića i Nediljka Labrovića oslobodi zadnje utakmice u HNL-u koju će Rijeka u nedjelju igrati protiv Slaven Belupa. Sopić je na press-konferenciji uoči utakmice protiv Slavena rekao da će to biti tako.

– U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, koji je tražio da reprezentativce Labrovića, Pjacu i Pašalića poštedimo, dobili su slobodno i neće konkurirati za ovu utakmicu – rekao je Sopić.

Istu je molbu imao i na Hajduk pa tako Ivan Perišić neće nastupiti u subotu u Zagrebu kontra Lokomotive. Bilo kako bilo, u reprezentaciji se ništa ne želi prepuštati slučaju, Dalić i njegovi suradnici ne žele da se u zadnjem kolu HNL-a, koje više ionako ni o čemu ne odlučuje, dogodi kakva ozljeda zbog koje bi se u pitanje doveo nečiji nastup na Euru.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je kandidate za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj!

Hercegovački portal