Naslovnica Istaknuto Čović i Milanović upozorili na nekažnjeni zločin nad osmero hrvatske djece u...

Čović i Milanović upozorili na nekažnjeni zločin nad osmero hrvatske djece u Vitezu

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović upozorili su da je i 31. godinu od masakra ostalo nekažnjeno ubojstvo osmero hrvatske djece koja su poginula od projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH u Vitezu u središnjoj Bosni.

 

 

“S velikom tugom i sućuti prisjećamo se i ove godine tragičnog događaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Neizmjerna je bol i tuga njihovih obitelji još i danas, pogotovo što za taj zločin nitko nije odgovarao”, objavio je predsjednik Milanović na Facebook nalogu. Pri tome je dodao da vitešku djecu koja su stradala u dječjem parku u Vitezu nikada neće zaboraviti.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović na X profilu je objavio kako su djeca stradala u napadu Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja.

Danas je bolna obljetnica ubojstva osmero nevine hrvatske djece u Vitezu, koja su stradala zbog monstruoznog napada Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja. Više od tri desetljeća kasnije, za ovaj zločin još nitko nije odgovarao, upozorio je Čović.

U večernjim satima ubijeno je osmero djece od posljedica eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH na dječje igralište u središtu Viteza. Taj dan su ubijeni devetogodišnja Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.), Milan Garić (1981.) i sestra Sanja Garić, (1975.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.) i Sanja Križanović (1978.).

Hercegovački portal