Naslovnica Promo Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala, a ako dobije Italiju

Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala, a ako dobije Italiju

Hrvatska zna potencijalnog suparnika u osmini finala, a pobjedi li Italiju, otvorit će joj velika vrata!

 

 

Vatrenima treba pobjeda za prolaz u nokaut fazu. Italija trenutno ima tri boda, Hrvatska jedan bod.

Dakle, pobjedom Hrvatska sigurno ide u nokaut fazu i to s druge pozicije u skupini B, a time bi si otvorila puno toga u nastavku prvenstva.

Drugoplasirana selekcija iz skupine B u osmini finala igrala bi protiv drugoplasirane selekcije iz skupine A u Berlinu.

Dakle, ako Hrvatska u osmini finala svlada Italiju, vjerojatno će u glavnom gradu Njemačke odmjeriti snage sa Švicarskom.

Moguće je da Hrvatska u osmini finala igra protiv Njemačke ako Švicarci u trećem kolu pobijede Nijemce i zauzmu prvo mjesto u skupini A, no realnija je opcija da će Švicarska biti druga u skupini A.

Drugo mjesto u skupini B daje Hrvatskoj više dobrih opcija. U četvrtfinalu bi išli na pobjednika skupine C, a to je vjerojatno selekcija Engleske koju u osmini finala čekaju trećeplasirani iz skupine D, E i F, pa bi Englezi mogli igrati u osmini finala protiv Slovačke, Češke, Poljske, Austrije, Rumunjske, Gruzije…

Osmina finala protiv Švicarske, a četvrtfinale protiv Engleske, koji su ovog EURA u haosu i daleko od bilo kakve utakmice, potencijalne opcije za Hrvatsku.

Vatreni bi završili drugi u skupini B, eliminirajući Španjolsku i domaćina Njemačku prije samog finala. U donjoj skupini su i pobjednici skupina E i D, pa bi primjerice Hrvati u potencijalnom polufinalu igrali protiv Francuske ili Belgije, primjerice Ukrajine, a trećeplasirane selekcije donje skupine bile bi Škotska ili Mađarska, Poljska ili Austrija, ili Srbija ili Slovenija eventualno Danska.

Dakle, drugim mjestom u skupini Hrvati sebi otvaraju dobar ždrijeb do kraja EURA, a znamo kako su prošli na SP-u u Kataru u neakutnoj fazi, Danskoj, pa Rusiji.

I s dva boda Hrvatska bi mogla završiti među najboljim trećim mjestima, ali bi u tom slučaju odlučivala gol-razlika. Odgovaralo bi im da je Škotska u skupini A treća s dva boda, a da su u skupini D Poljska i Austrija završile skupinu s po jednim bodom, onda bi Hrvatska i Srbija s dva boda u osminu finala kao četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Puno je kombinacija do kraja, ali Hrvatska ima gotovo čistu sliku pred dvoboj protiv Italije u ponedjeljak u Leipzigu.

Hercegovački portal