Naslovnica Kultura Svi ste pozvani sutra na proslavu svetog Franje u franjevačku Čapljinu

Svi ste pozvani sutra na proslavu svetog Franje u franjevačku Čapljinu

I ove godine u Čapljini će velikim brojem kulturnih, sportskih, zabavnih i vjerskih aktivnosti biti obilježen Dan općine i blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika grada i župe. Tradicionalno uz Svetu Misu biti će procesija uz neizostavne zvuke Trebižatske glazbe a nakon Svete Mise se nastavlja zajednički ručak i pučko veselje i nakon toga slijedi ribarska večer uz bogat zabavni program.

Ove godine je 101. obljetnica osnutka župe sv. Franje Čapljina. Čapljinski fratri sa svojim župljanima i ove godine priređuju bogat kulturno-zabavni program.

Još jedna važna obavijest je da će radi proslave svetog Franje promet biti zatvoren cijeli dan od ranog jutra do ponoći od ulice Braće Radića(od slastičarnice Cartier) do raskrsnice poslije crkve svetog Franje(točnije do Zrinsko Frankopanske ulice).

Ususret svetom Franji tradicionalno počinju DANI SVETOG FRANJE, koji su naš mali doprinos boljitku svih s kojima živimo. Ovo je promocija za cijelu Čapljinu. Imat ćemo goste iz Zagreba, Zenice, Sarajeva te iz drugih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine ali i Japana. Nezaobilazni su naši prijatelji iz Mostara, Gruda, Bune, Širokog Brijega, Posušja, Opuzena, Stona, Metkovića, Splita i drugih mjesta. Čapljina će kroz DANE SVETOG FRANJE biti grad otvorenih vrata kojeg će mnogi posjetiti i u njemu nastupiti sa svojim programom. Uživajmo u ovogodišnjem bogatom programu.

Fra Mile Vlašić