Naslovnica Društvo Josip Paladino započeo s radom u Mostaru

Josip Paladino započeo s radom u Mostaru

Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, u ponedjeljak je i službeno počeo raditi u SKB-u Mostar. Hodnik pun pacijenata bila je slika koja je dočekala ovoga liječnika, a što je samo bio pokazatelj koliko su njegove usluge tražene i koliko će imati posla u ovoj bolnici, piše Večernji list BiH.

Kako je rekao ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić, zanimanje je ogromno, telefoni stalno zvone i dovođenje Paladina u mostarsku bolnicu je jedan od najboljih poteza ove uprave.

Svaki drugi tjedan u Mostaru

Njegov angažman počeo bi ranije, odnosno, početkom mjeseca, da nismo imali probleme s montažom opreme. Jedan mikroskop bio je oštećen u prijevozu i morao je biti vraćen dobavljaču. Dobili smo sada zamjenski i čekamo da dođe originalni kako bi kolega Paladino mogao raditi u punom kapacitetu. On će moći raditi sve zahvate kod nas koje je svakodnevno radio u Zagrebu i to je veliki iskorak za našu bolnicu, rekao je za Večernjak ravnatelj Kvesić.

Dodao je kako će uvaženi stručnjak raditi u SKB Mostar dva tjedna mjesečno, a takav angažman je dogovoren još prije nekoliko mjeseci.

Bit će jedan tjedan ovdje, a jedan u Zagrebu. Znači, svaki drugi tjedan je kod nas i radit će u punom kapacitetu. Veliki je radnik i doslovce je u bolnici sve dok ima pacijenata u čekaonici. Vrlo je vjerojatno da će raditi i subotom, što je još samo jedan pokazatelj koliko je posvećen svome poslu, pacijentima i koliko odgovornost osjeća prema onom što radi. Mnogi će od njega imati priliku učiti i nadam se da će je iskoristiti, poručio je ravnatelj Kvesić.

On je već ranije rekao kako najveća vrijednost angažmana Josipa Paladina nije samo u onome što radi s pacijentima, nego i u naporu koji će biti uložen u formiranje tima oko njega.

Konačni cilj je da hrvatski stručnjak svoje znanje prenese na domaće kadrove u SKB Mostar koji će moći u konačnici raditi samostalno kada Paladino odluči otići u mirovinu jednog dana.

Nabava opreme

Treba naglasiti kako se ovaj projekt provodi u trenucima kada je SKB Mostar u velikim dugovima i financijskim problemima.

Naše je da pokušavamo biti najbolji, a na institucijama je da prate naš razvoj koliko je to moguće. Samo na kupnju opreme koja je potrebna za rad Paladinu i njegovim kolegama potrošili smo oko pola milijuna KM. Iako smo u velikim financijskim problemima, uspjeli smo osigurati ova sredstva i napraviti značajan iskorak, zaključili su sugovornici iz SKB Mostar.

Iako je bilo najavljivano, malo tko je vjerovao da će Josip Paladino početi raditi u SKB-u Mostar. Glavni razlog za sumnje bio je u činjenici da je za njegov početak rada bilo potrebno uložiti oko pola milijuna maraka za kupnju opreme.