Naslovnica Crna Kronika Hrvat spašen, Slovenac nestao. Krenuli na surfanje i nestali pod valovima

Hrvat spašen, Slovenac nestao. Krenuli na surfanje i nestali pod valovima

DVOJICA mladića su, unatoč brojnim upozorenjima o orkanskom jugu, otišli surfati na područje kod Savudrije, a kako javlja lokalni portal iPress, nestali su u divljim valovima. Posljednji su put viđeni ispred umaške luke. Kako su Indexu večeras rekli iz istarske policije, oni su oko 17.20 dobili dojavu da su nestala dva surfera te je za njima pokrenuta potraga.

Jedan je nađen?

Prema neslužbenim informacijama, jedan je mladić večeras nađen, dok će se za drugim tragati sutra, piše iPress koji dodaje kako Centar za traganje i spašavanje nije mogao potvrditi informaciju.

No, HRT je u večernjem Dnevniku objavio izjavu glasnogovornika ministra Butkovića koji je potvrdio da je hrvatski državljanin pronađen, dok slovenskom državljaninu koji je surfao s njim još uvijek nema traga. “Hrvatski državljanin uspio se dokopati kopna i pružena mu je pomoć”, rekao je David Radas.

Zbog velikih valova i vjetra, danas nije bio u mogućnosti isploviti nijedan brod u potragu za njima, a pretraživanje obale do mraka nije dalo rezultate, saznaje iPress od umaških ribara.