Naslovnica Kultura Vukoja: Komšić je simbol političkog nasilja nad Hrvatima u BiH

Vukoja: Komšić je simbol političkog nasilja nad Hrvatima u BiH

Današnju inauguraciju članova Predsjedništva BiH, prvenstveno, Željka Komšića nametnutnog bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva i pokret #SejdoKomsic komentirao je Ivan Vukoja, ravnatelj HNK Mostar.

Vukoja je prigodnom fotografijom, kako je rekao, obilježio današnju inauguraciju majorizacije budući da se fotografirao s natpisom #SejdoKomsic.

“Radikalni unitaristi i šovinisti okupljeni oko projekta Komšić svoj šovinizam i mržnju, u prvom redu prema Hrvatima, maskiraju i predstavljaju kao borbu za građansku državu”, kazao je Vukoja za Dnevnik.ba.

Prema njegovim riječima, Komšić je samo izvođač radova njihove perverzne i duboko nemoralne politike te simbol izbornog, ustavnog, institucionalnog i političkog nasilja nad Hrvatima u BiH.

“U cijelosti vrijedi analogija između Miloševićevog režima i Sejde Bajramovića s jedne te radikalnih bošnjačkih unitarista, bosanskih šovinista i Željka Komšića s druge strane, stoga pozdravljam i podržavam akciju #SejdoKomsic”, izjavio je Vukoja.

Istaknuo je i kako Komšić nije izabran nego nametnut te kako je to nametanje i neustavno i nelegalno.

Podsjetimo, aktivisti pokreta #SejdoKomsic jutros su gradove s hrvatskom većinom od Orašja, Domaljevca, Odžaka, Usore, Žepča, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Busovače, Širokog Brijega, Posušja, Mostara i dr. oblijepili plakatima s Komšićevim likom i natpisima “persona non grata”, #SejdoKomsic, “not my president” i dr. Također, osim plakata, grafita, mediji su objavili aktivističke parole i na skulptura znamenitih Hrvata, poput onog na kipovima fra Grge Martića u Kreševu, akademika Josipa Baća u Kiseljaku, književnika Marka Martinovića Cara u Vitezu. Pokret #SejdoKomsic u nekoliko je sati ostvario rekordan doseg na društvenim mrežama, a brojni su Hrvati u BiH svoje profilne fotografije na Facebooku mijenjali u one s natpisima #SejdoKomsic i “Not my president”.

G.L. / Dnevnik.ba