Naslovnica Politika ZASTUPNICI, UKINITE NASLJEDNE PARTIZANSKE MIROVINE

ZASTUPNICI, UKINITE NASLJEDNE PARTIZANSKE MIROVINE

Najmlađi partizan (14) i još 39.610 njegovih suboraca svaki mjesec uredno primaju mirovinu! Iako ovo zvuči tragikomično, zakon omogućava nasljeđivanje partizanskih mirovina suprugama, djeci, unucima, pa čak braćama i sestrama! Zakon je preuzet iz Jugoslavije i do današnjeg dana nije promijenjen

Državni zavod za statistiku kaže da u Hrvatska ima 39.611 živih sudionika NOB-a koji primaju mirovinu. Ako pogledamo popis stanovništva, po kojem je u Hrvatskoj svega 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina, pitanje je ima li uopće živućih partizan koji primaju mirovinu. Jer, ako je išao u rat s 18 godina, danas je napunio 95 godina! A Hrvatska za partizanske mirovine godišnje izdvaja 1,4 milijarde kuna!

Usporedbe radi, Drugi svjetski rat završio je prije 73 godine, a Domovinski rat je okončan prije 23 godina. Braniteljske mirovine jedne su od onih koje često podliježu revizijama, provjerama i kontrolama, a sve kako bi se našao koji lažni invalid. Ali nitko ne poteže pitanje partizanskih mirovina čiji aktivisti, tzv.antifašisti, osnutkom svoje lige u Hrvatskoj, vrlo snažno zastupaju interese partizanskih mirovina, nemilice gazeći po tekovinama koje su nam iznjedrili hrvatski branitelji.

Hrvatska čuda – Partizanske mirovine: Penzija i ‘borcu’ koji je 1945. imao samo tri godine!?

Iako je Drugi svjetski rat završio prije 73 godine, hrvatska država i danas, 27 godina nakon neovisnosti, isplaćuje mirovine partizanima koji su 45 izvršili holokaust nad nenaoružanim hrvatskim narodom, ne štedeći ni starce i djecu. Razoružali su nas i 90-te pa smo se takoreći goloruki branili. Djeca partizana, poput svojih očeva, ponovili su zločin prema Vukovarcima i 91.godine

Tako najmlađi partizan – korisnik mirovine – ima svega 14 godina i rođen je 2003. godine. Iako zvuči šokantno ali i tragikomično, zakon omogućava nasljeđivanje partizanskih mirovina suprugama, djeci, unucima, pa čak braćama i sestrama! Zakon je inače preuzet iz Jugoslavije i do današnjeg dana nije promijenjen!

Na ovaj problem upozorio je Guido Hornik, umirovljeni časnik HV-a, koji je otkrio nevjerojatne informacije uspoređujući partizanske mirovine sa mirovinama stradalnika Domovinskog rata. Iz prikaza “Izvješća o rezultatima ostvarenja aktivnosti i projekata u financijskom planu Ministarstva branitelja”, vidljiv je podatak da su glavni teret socijalnog zbrinjavanja zapravo partizani i bivši oficiri JNA, a ne stradalnici Domovinskog rata.

Prema podacima, dolaskom SDP-a na vlasti 2001. godine porastao je broj partizanskih mirovina za nevjerojatnih 6000!!! No, to ništa nije sporno članovima saveza antifašista Hrvatske, čiji je predsjednik, Franjo Habulin rođen 12 godina nakon Drugog svjetskoga rata.

Antifašisti lažno ‘pakiraju’ partizane

Kako bi objasnili milijarde kuna izvučenih iz državnog proračuna, antifašisti lažno “pakiraju” partizane među građane ove zemlje koji su nakon Drugog svjetskoga rata odradili cijeli radni staž. Tako nešto je nemoguće, ako se uzme u obzir postotak onih koji primaju mirovine, a da uopće nisu bili u partizanima. Uz to, nejasno je koji je točno staž odradio najmlađi korisnik mirovine rođen 2003. godine, koji još nije ni punoljetan.

Današnji korisnici partizanskih mirovina, ako su išli sa 18 godina u rat (rođeni 1923.) i ako su živi, danas imaju 95 godina! A prosjek korisnika koji uživaju partizanske mirovine je kao da su svi išli u rat sa 5 godina. Zato ne treba čuditi što je bilo i dosta brzinskih ženidbi s rodbinom kako bi mirovina ostala u obitelji. Tako se jedan korisnik partizanske mirovine neposredno prije smrti oženio sestričnom kako bi ona mogla uživati u mirovini.

Vlada za blokirane ne mari ali zato uredno isplaćuje milijarde za partizanske nasljedne mirovine od kojih je najmlađi umirovljenik star 14 godina. Za to su isključivi krivci Rothschildovi i Soroševi Pzastupnici koji sjede u saboru zahvaljući izbornim prijevarama!

Zato se odblokrajmo sami! Dosta je ovog partizanskog zuluma prema hrvatskom narodu. Hrvatskom upravljaju fašisti – partizanska djeca, Rothschildove sluge, koje su Hrvatsku protustavno pretvorili u privatnu korporaciju. Upravljaju sluge čiji su očevi, stričevi, ujci, rođaci… 45. izvršili genocid nad hrvatskim narodom.