Naslovnica Društvo Danci migrante šalju na otok na kojem se vrše eksperimenti nad životinjama

Danci migrante šalju na otok na kojem se vrše eksperimenti nad životinjama

Danske vlasti su odlučile da će migrante kojima su odbijeni zahtjevi za azil transportirati na udaljeni otok u hladnom Baltičkom moru.

Kako piše Russia Today, radi se o otoku na kojem se nalaze laboratoriji za istraživanje životinja te krematorij.

“Ako ste nepoželjni u danskom društvu, ne trebate biti smetnja Dancima. Oni su nepoželjni u Danskoj i to trebaju osjetiti”, napisala je u svom postu na Facebooku danska ministrica za imigraciju Inger Støjberg.

Oko 100 migranata koji nisu dobili azil te imigranata kriminalaca će biti poslani da žive na otoku, a svakodnevno će se morati javljati vlastima ili će završiti u zatvoru. Trajektni promet prema otoku je neredovit, a jedan od trajekata je nazvan “Virus” zbog istraživačkog centra za zarazne bolesti životinja koji se nalazi na otoku.

Plan je dogovorila vladajuća danska stranka centra Venstre s desničarskom Danskom narodnom strankom u sklopu pregovora o godišnjem proračunu.

Danska vlada od 2015. godine ima problem s izbjeglicama i migrantima te je zbog toga uvela stroge mjere. Osobe koje ne dobiju azil, kao i imigranti s kriminalnim dosjeima se transportiraju u hitni smještaj ili se deportiraju ako je to moguće.