Naslovnica Zanimljivosti SRAMOTNO! KARDINAL REZERVIRAO MJESTA U CRKVI!

SRAMOTNO! KARDINAL REZERVIRAO MJESTA U CRKVI!

Vidjeti ovo “Rezervirano” u crkvi je sramotno i duboko uvredljivo za sve vjernike!

Je li to poklon hrvatske crkve, prvostolnice u Hrvata vjernicima i poruka svim pravim i istinskim vjernicima koji slave i ljube Boga i Božić na istinski način da ipak nismo svi jednaki.

Ovakvim sramotnim i ponižavajućim rezervacijama u zagrebačkoj prvostolnici, samo svjedočimo kako ni u crkvi nisu svi jednaki, već da postoje kao i u društvu, politici, sudovima u Hrvatskoj jednaki i jednakiji. Degutantno i za svaku osudu!

I onda na Božićnoj misi kardinal Josip Bozanić propovijeda upravo ovako;

‘Radost Božića nije samo za privilegirane, upućena je svima’

Malo sutra kardinale!?

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći misu polnoćku u zagrebačkoj prvostolnici, poručio je u utorak da radost Božića  nije rezervirana samo za privilegirane, moćne, poznate, već je upućena svima, posebno istaknuvši bolesne, osamljene i siromašne. 

“Neka Božić zahvati svako ljudsko srce da bismo se rodili na nov život u kojem će osamljeni i napušteni, starije osobe i stranci osjetiti Božić među nama. Takav nam je Božić potreban”, poručio je Bozanić u propovijedi  okupljenim vjernicima.

Nadalje, ukoliko postoji neki pisani ili nepisani crkveni zakon koji dozvoljava vješanje plakata s rezervacijom za mjesto u crkvi, vrlo je važno istaknuti i reći javno narodu, da je to propisano zakonom. Ali bi tada trebala postojati i “diskrecija” da se narod ne uvrijedi.

A kad je natpis veličine kao pola klupe za sjedenje u crkvi i na njoj ogromnim slovima piše da je ta klupa za nekog rezervirana, to je ne samo iritantno već udaljava ljude koji jasno vide da u crkvi nisu svi isti i jednaki pred Bogom.

Postoji diskretan način kako se to radi, ali u ovoj prigodi s jako naglašenim natpisom sa ogromnim slovima, obješenim na klupu za sjedenje vjernika u crkvi nikako nije diskretan i ne može se uklopiti u niti jedan zakon ili pisano ili nepisano crkveno pravilo, već naglašavanjem nečega s ogromnim slovima kao u ovom slučaju iritira i izaziva negativan odjek.

Macola