Naslovnica Društvo Umirovljenik iz Švicarske hrvatskoj bolnici kupio ultrazvučni aparat vrijedan sto tisuća eura

Umirovljenik iz Švicarske hrvatskoj bolnici kupio ultrazvučni aparat vrijedan sto tisuća eura

Požeška bolnica nije mogla dobiti ljepši poklon u ovim blagdanskim danima

Na vratima ravnatelja požeške bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića pojavio se Mato Veić iz Ruševa i rekao da bi donirao 100 tisuća eura za kupnju medicinskog uređaja koji je potrebit bolnici.

Ravnatelj Glavić nije trebao dugo razmišljati kakav i za što bi nužno trebao uređaj do visine te vrijednosti jer se razmišljalo o kupnji takvog uređaja. Bio je problem samo kako namaknuti sredstva za kupnju takvog uređaja. Kada se možda najmanje očekivalo pojavio se netko tko će donirati vlastita financijska sredstva za kupnju takvog uređaja, a to je Mato Veić, umirovljenik koji je svoj radni vijek proveo u Švicarskoj gdje je radio punih 30 godina, piše Pozega.eu.

Pogledajte video: Mato Veić iz Ruševa donirao 100 tisuća eura za kupnju medicinskog uređaja

– Danas je jedan lijep dan za požešku bolnicu, pogotovo za Odjel radiologije. Prije mjesec dana nabavili smo dobili novi digitalni mamograf. Nakon toga se pojavio gospodin Mato Veić iz Ruševa koji je donirao jedan vrijedan aparat što nas je jako iznenadilo. Dobili smo od gospodina Veića jedan ultrazvučni aparat koji je vrijedan 100 tisuća eura. To je jedna doista lijepa gesta koju do sada u mom radnom vijeku, u tom iznosu zabilježili odnosno primili toliko vrijednu donaciju. Osim što smo iznenađeni i zahvalni smo gospodinu Veiću što se odlučio tako pokazati da želi pomoći ljudima koji su bolesni i to u ranom otkrivanju ali i liječenju bolesti. Ovom donacijom gospodin Veić želi pomoći kraju iz kojeg je potekao kako bi se poboljšala kvaliteta zdravstvenih usluga u ovoj bolnici. Još se jednom iskreno zahvaljujem gospodinu Veiću – rekao je prof.dr.sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Donator uređaja Mato Veić na simboličan način je predao na korištenje uređaj voditelju Odjela radiologije dr. Ivici Čubeli koji je naglasio kako požeška bolnica nije imala takav uređaj.

-To je vrhunski uređaj koji će služiti za svu dijagnostiku ultrazvuka, od doplera do trbušnih organa, dojke, štitnjače, vrata, zapravo sve ono što radimo na ovom odjelu – rekao je dr. Ivan Čubela.

– U Švicarskoj sam mislio biti malo, a tamo sam ostao raditi 30 godina. Došao sam ovdje u svoje selo, u mirovini sam i kod kuće tako pomalo radim. Odlučio sam donirati svog vlastitog novca našoj bolnici i kupio sam ovaj aparat. Odlučio sam nešto pokloniti našoj bolnici i na tom sam ustrajao. Sad ću napuniti 75 godina i jako sam ponosan što sam mogao pokloniti vrijedan aparat našoj bolnici koji će uvjeren sam biti od velike koristi za sve bolesnike, a i sam sam boležljiv i ne daj Bože da mi zatreba ovaj uređaj – rekao je Mato Veić.

Dnevnik.ba