Naslovnica Crna Kronika Pekar u kući zatekao suprugu s autolimarom pa mu presudio

Pekar u kući zatekao suprugu s autolimarom pa mu presudio

Kemal T. i nevjerna supruga Amela M. skovali plan da sve insceniraju i prikažu da je riječ o samoubojstvu.

Pekar Kemal T. prekjučer je iz vatrenog oružja ubio susjeda i autolimara zvanog Braco nakon što ga je zatekao sa svojom suprugom Amelom M. u kući u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, piše Dnevni avaz.

Kupio pivo

Izvor blizak istrazi otkrio je da su susjedi prekjučer oko 17 sati čuli najmanje 15 hitaca te da su isprva mislile da je riječ o  petardama, što nije neobično za ovo doba godine, kad se proslavljaju brojni praznici. Tada je Kemal T., zapravo, presudio Braci, koji je, kako je na mjestu događaja ispričalo više susjeda, bio u ljubavnoj vezi s Amelom M., što su vješto krili sve do kobnog susreta.

– Kemo (Kemal T., op. a) obično je radio navečer i tada ga nije bilo kod kuće. Zašto se vratio, to nitko ne zna, ali ih je zatekao i uradio to što je uradio – kaže susjed bračnog para.

Interesantno je da je Braco, iako ne pije, neposredno prije zločina svratio o lokalnu trgovinu i kupio tri piva te cigarete, nakon čega se, vjerojatno, uputio ka ljubavnici. Kemal T., shvativši što je uradio, skovao je pakleni plan te je supruzi rekao da sve insceniraju kao da je riječ o samoubojstvu.

Zločin koji se dogodio oko 17 sati, prijavili su nekoliko sati poslije. Izvor Dnevnog avaza kaže da je vještaku medicinske struke upravo protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega se klupko počelo odmotavati. Detalji svirepog zločina šokirali su i najiskusnije istražitelje.

– Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi netko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj tko hoće dići ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovdje je ispaljeno mnogo više – pojašnjava vještaj.

Prema nepotvrđenim informacijama, tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da se nesretni Braco pokušao spasiti bijegom, ali nije uspio.

Sve priznali

Suočeni s brojnim dokazima, supružnici su se slomili te sve priznali. Prema informacijama Avaza, suprug se tereti za ubojstvo i nedozvoljeno držanje oružja, a supruga za prikrivanje zločina. U tijeku jučerašnjeg dana obavljen je i pretres kuće, kojem je prisustvovala Amela M. Tom prilikom  pronađeni su automatska puška i pištolj. Iz kojeg je vatrenog oružja usmrćen Braco, pokazat će istraga i vještačenje.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo jučer se nisu oglasili o ovom slučaju.

Kuća sina ubijenog, u kojoj je popravljao vozila

Kuća sina ubijenog, u kojoj je popravljao vozila

Braco je sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snahom i djecom te kćerka žive u kući prekoputa Kemala T. Svi su, osim maloljetne djece njegovog sina, gluhonijemi. S druge strane, i supružnici Amela M. i Kemal T. imaju dvoje maloljetne djece.

– Eto, uništene su dvije obitelji. Što će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika i, eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave – zaključio je sagovornik Dnevnog avaza.

Vrstan majstor

Za ubijenog Bracu svi imaju samo riječi hvale. Susjedi su ispričali da je riječ o gluhonijemoj osobi koja ne bi ni mrava zgazila te da je bio vrstan autolimar. Vlasnici vozila jučer su s nevjericom dolazili po svoja vozila, ne vjerujući da ga više nema.

– Nitko ga nije doživljavao kao nekog velikog ljubavnika – kaže jedan susjed.