Naslovnica Život Veljača će počet s jugovinom i kišom

Veljača će počet s jugovinom i kišom

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno prijepodne. Većinom se prognozira slab snijeg, na jugu zemlje kiša.

Do prestanka padalina doći će u poslijepodnevnim satima. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stupnjeva.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne u petak, 1. veljače bit će oblačno. U većem dijelu Bosne prijepodne mala do umjerena naoblaka, a naoblačenje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne bit će s kišom. Slabija kiša padat će i na zapadu Bosne. Prijepodne jugo će postepeno jačati. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana bit će umjerenog i jakog juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5 stupnjeva. Najviša dnevna između 5 i 11 stupnjeva.

 

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne u subotu, 2. veljače, tijekom cijelog dana se prognozira jača kiša. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na nedjelju kiša će padati i u ostalim dijelovima Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Izgledni su i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. Najviša dnevna između 9 i 15 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 3. veljače, bit pretežno oblačno s kišom. Obilnije padaline su izgledne u Hercegovini i jugoistoku Bosne. U većem dijelu Bosne bit će slabije padaline. Snijeg će padati samo na vrhovima planina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna između 7 i 13 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.