Naslovnica Život don Ivan Turić na Američkom popisu zlostavljača djece

don Ivan Turić na Američkom popisu zlostavljača djece

Biskupi u američkoj saveznoj državi Teksas objavili su imena 300 katoličkih svećenika koji su identificirani kao seksualni zlostavljači djece.

Posebno je zanimljivo da se na objavljenom popisu našlo i ime don Ivana Turića, svećenika koji je do 2016., kad ga je u mirovinu poslao splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, vodio Župu Biokovsku.

Nakon istine o Rozi Paliću i maloljetnom Đanluki Ugrina izgleda da fra Bože Radoš ima potpuno pravo u svim svojim objavljenim video uradcima na svom fejbuk profilu.

Tijekom boravka u SAD-u službovao u crkvama Sv. Franje Asiškog u Houstonu, Sv. Mihaela u Lake Jacksonu i Sv. Vincenta Pavla u Houstonu, a tamošnje svećeničke ovlasti ukinute su mu 1977. godine.

Evo mene opet…

Posted by Fra Bože Radoš on Subota, 2. Februar 2019.

Na popisu koji su objavili američki biskupi navodi se da je Turić rođen 1940. godine te da je zaređen 1968. godine, a do 1977. godine služio je na području Houstona u Teksasu.

Ni za jednog svećenika na popisu se ne navodi za što ga se točno optužuje, a na pitanje je li bio u Teksasu do 1977. godine, Turić odgovara.

“Može biti da sam otišao te godine. Imao sam rodbinu u Argentini, gdje je bila potreba za svećenicima, i tako sam onamo otišao. U Hrvatsku sam se vratio 1996.”

Sve polako izlazi na svjetlo dana, jedan po jedan se razotkrivaju.

O svemu navedenom javno progovara Fra Bože Radoš te nas sve upozorava o kaotičnom stanju u crkvenim redovima, pedofilij, homoseksualcima, bludu, razvratnosti, nemoralu među imenovanim Hrvatskim svećenicima i Biskupima.

Don Turić u vlasništvu ima i veliku kamenu kuću u Imotskom, koju Imoćani nazivaju Turića dvori. Unutrašnjost, navodno, krije neprocjenjive slike i umjetnine. Turić vozi Audi A8, a ima i nekoliko vrijednih oldtimera.

None

 

Hercegovački portal