Naslovnica Crna Kronika Knin: Poginula pješakinja dok je vodila ovce preko ceste

Knin: Poginula pješakinja dok je vodila ovce preko ceste

U prometnoj nesreći u mjestu Uzdolje nedaleko od Knina, u četvrtak je smrtno stradala 60-godišnja pješakinja, a 58-godišnji pješak je ozlijeđen, potvrdila je šibenska policija.

Prometna nesreća se dogodila oko 9.50. Očevidom je utvrđeno da je 61-godišnji vozač Škode Octavia, koji je nailazio iz smjera Drniša, vozeći neprilagođenom brzinom nedaleko od skretanja za Uzdolje naletio na 60-godišnju pješakinju koja je, zajedno s 58-godišnjim muškarcem, vodila stado ovaca preko ceste, prenosi Hina.

Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan ceste, dok je vozač retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka koji je stajao uz rub ceste.

Na mjestu prometne nesreće konstatirana je smrt 60-godišnje žene, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozljede s mogućnosti prekvalifikacije, navodi policija.

Protiv 61-godišnjeg vozača bit će podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Očevidom na mjestu prometne nesreće, uz prometnog vještaka, rukovodila je zamjenica općinske državne odvjetnice u Šibeniku.

Dnevnik.ba