Naslovnica Zanimljivosti Nedjeljna preporuka za film

Nedjeljna preporuka za film

Drama „Lion“ ili u hrvatskom prijevodu „Lav“  je film redatelja Gartha Davisa iz 2016. godine , temeljen na istinitoj priči i knjizi Sarooa Brierleya , „A long Way Home“. “Lion” je zadivljujuća priča o dječaku koji nikada nije izgubio nadu, ali i o tome kako ljubav daje snagu za velika djela.

Radnja filma počinje tako što se petogodišnji dječak iz Indije izgubi na ulicama Calcutte, tisućama kilometara od svoga doma. Preživi mnogo toga dok ga ne posvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth.

Radnja filma je podijeljena na dva dijela. U prvom dijelu pratimo usamljenog i izgubljenog Sarooa kojem prijete razne opasnosti u nesigurnoj okolini Calcutte. Malenog Sarooa u ovom dijelu filma glumi sjajni Indijac Sunny Pawar.

U okrutnom svijetu gdje opasnost vreba na svakom koraku, Saroova borba za preživljavanje je vrlo potresna, a događaji na ekranu ostavljaju snažan dojam. Ipak, Saroov osmijeh i u trenucima kad se sve čini izgubljenim, nudi olakšanje i vjeru u bolje sutra.

Drugi dio filma prikazuje što se događa dvadesetak godina kasnije kada Saroo odlučuje krenuti u potragu za svojom obitelji. Odraslog glavnog glumca utjelovio je Dev Patel iz poznatog filma „Milijunaš s ulice“.

Oni koji nisu pogledali „Liona“ redatelja Gartha Davisa neka obavezno planiraju kada će ga smjestiti u svoj raspored. Gluma će vas očarati, kadrovi raznježiti, a bit priče da je srce gdje je dom samo natjerati da pogledate ovo ostvarenje.

Treći.ba