Naslovnica Crna Kronika Detalji potrage za Gačićem: Stezali smo obruč, nije bilo šanse da se...

Detalji potrage za Gačićem: Stezali smo obruč, nije bilo šanse da se izvuče

Imali smo puno informacija, no sinoć smo, uz pomoć sigurnosnih agencija, napravili plan za današnju akciju. Izvršili smo pretres šireg područja između Hadžića i Kiseljaka – kazao je Halilović, dodajući kako nije bilo šanse da se ubojica izvuče.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutarnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović održali su izvanrednu press-konferenciju u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

Govorili su o detaljima uspješno okončane policijske potrage za Edinom Gačićem.

Premijer Forto je kazao da je približno 1.200 policajaca pod koordinacijom FUP-a, MUP-a KS i Tužiteljstva KS radilo na pronalasku ubojice.

Dodao je da je Vlada bila u stalnom zasjedanju s ciljem da se građani osjećaju sigurno.

– Zahvaljujem svim policajcima koji su sudjelovali i građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima, kako smo ih zamolili. Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekat ćemo policijski izvještaj i odlučiti hoće li biti uplaćena nagrada za neku informaciju koja je vodila ka ovom rezultatu. Ako ne bude, ta sredstva će biti raspoređena vezano za ovaj slučaj – kazao je Forto.

Ministar Katica je rekao da Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

– I sretan sam zbog toga, želim se prisjetiti obitelji onih koje je ubio. Zahvaljujem građanima na svim informacijama i što imaju povjerenje u policiju. MUP KS je izvršio ovu egzekuciju. Bila je ovo najmasovnija potraga – rekao je Katica.

Želim se sjetiti obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca.

Komesar Halilović istaknuo je da su formirali stožer s više policijskih agencija.

– Imali smo puno informacija, no sinoć smo, uz pomoć sigurnosnih agencija, napravili plan za današnju akciju. Izvršili smo pretres šireg područja između Hadžića i Kiseljaka – kazao je Halilović, dodajući kako nije bilo šanse da se ubojica izvuče.

Naveo je da se Gačić nije htio predati i da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

– U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a KS i on je izvan životne opasnosti. U tijeku je uviđaj – dodao je Halilović.

Dnevnik.ba