Naslovnica Društvo Hrvatski iseljenici usvojili Zastavu i Grb Hrvatske dijaspore

Hrvatski iseljenici usvojili Zastavu i Grb Hrvatske dijaspore

Na sastanku hrvatskih iseljenika u Clevelandu na Stepinčevo 10 veljače 2019. godine. Odlučeno je i jednoglasno prihvaćeno kako će izgledati ZASTAVA I GRB HRVATSKE DIJASPORE.Te pozivamo sve Hrvatske ustanove, Crkve, škole, klubove i druge organizacije u iseljeništvu da uz službenu zastavu RH istaknu i zastavu Hrvatske Dijaspore. Pošto već od uspostave i obrane RH svaka Županija ima svoju zastavu i Grb ,danas 10 veljače 2019. godine predstavnici Hrvatskog iseljeništva na sastanku u Clevelandu što uživo sto video nadzorom javili su nam se predstavnici iz svih zemalja u iseljeništvu.Prijedlog organizatora Franka Bilavera bila je samo jedna točka dnevnog reda ,usvajanje Zastave i Grba Hrvatske dijaspore.


Prijedlog Fra Joze Grbeša je bio da to bude povijesna HRVATSKA Zastava. Što je jednoglasno prihvaćeno. Danas dajemo do znanja svim institucijama u Hrvatskom iseljeništvu (Dijaspori) da i mi kao i svaka druga Županija u RH imamo svoju Zastavu i Grb.
Zahvaljujem svima i šaljem Ministarstvu Uprave Predsjednici ,Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH radosnu vijest o službenj Zastavi Hrvatske Dijaspore.

Uz izabrano hrvatsko znakovlje, na postamentu skulpture uklesana je i posveta čiji tekst vjerodostojno svjedoči o iseljeničkom nepresušnom rodoljublju i čovjekoljublju: ‘Hrvati iz Clevelanda i okolice posvećuju ovaj kip Majke useljenika kao i ovaj Vrt svim majkama koje su došle u ovu zemlju tražeći slobodu za sebe i svoje’.

 

Hercegovački portal/Frank Bilaver