Naslovnica Zanimljivosti Muškarac ušao u napuštenu kuću i ugledao divlju zvijer, svi su mislili...

Muškarac ušao u napuštenu kuću i ugledao divlju zvijer, svi su mislili da halucinira

Vjerojatno ste čuli priče o ljudima koji popuše malo previše marihuane pa vide svakakve stvari kojih zapravo nema. Nešto slično dogodilo se jednom Amerikancu iz Teksasa koji je otišao u napuštenu kuću kako bi u miru zapalio joint, samo da bi tamo ugledao – tigra.

No, u njegovom slučaju tigar je, prenosi Jutarnji list, bio itekako stvaran.

Naravno, kad je dotični gospodin nazvao policijsku postaju u Houstonu da im ispriča što je vidio, mislili su da čovjek halucinira. U napuštenu kuću su ipak otišli i tamo je u skučenom kavezu dosita bio veliki tigar. Pokraj njega je bilo nekoliko paketa s mesom, ali osim toga policajci nisu našli druge dokaze da je netko dolazio u kuću, piše BBC.

U priopćenju za javnost rekli su da ih je na veliku mačku upozorio “zabrinuti građanin” koji je u napuštenu kuću ušao samo kako bi “pušio travu”.

– Pitali smo ga je li pod utjecajem droge ili je zaista vidio tigra – rekao je policajac Jason Alderete iz Houstona.

Policija je također otkrila da je velika mačka bila zarobljena u nemušto sastavljenom kavezu, čija vrata su bila učvršćena odvijačem i najlonom. Iako je sam tigar bio začuđuje miran s obzirom na nehumane uvjete u kojima je bio zarobljen, pripadnici službe za zaštitu životinja ipak su ga uspavali kako bi mogli izvući iz kuće bez opasnosti.

Tigar je sada premješten u jedno od utočišta za životinje u Teksasu gdje će, valja se nadati, ipak živjeti u nešto boljim uvjetima. Inače, tigrova je u divljini preostalo svega 4000, uglavnom na indijskom potkontinentu.