Naslovnica Društvo Čitluk: Oko 450 hercegovačkih lovaca u tradicionalnom lovu na štetočine

Čitluk: Oko 450 hercegovačkih lovaca u tradicionalnom lovu na štetočine

Tradicionalna hajka na štetočine i vepra u organizaciji Lovačkog društva “Golub” Čitluk organizirana je u nedjelju u Čitluku.

Na zanimljivo okupljanje lovaca pozvani su i lovci iz susjednih društava te su se tako okupili lovci iz cijele Hercegovine.

Ovo je tradicionalna hajka koju održavamo već četiri godine zaredom. Danas smo zaista imali lijep dan. Nije bio naročito uspješan što se tiče lova, ustrijelili smo samo jednu lisicu i kunicu, nadali smo se nečemu većem, ali ljudi su se malo ispromašivali. Ali ova je hajka više druženje lovaca, a danas nas se okupilo oko 450 iz svih društava iz cijele Herceg-Bosne, izjavio je za portal Jabuka.tv Tomislav Filipović, predsjednik Lovačkog društva “Golub” Čitluk.

Filipović je dodao da su se organizatori pobrinuli da druženje hercegovačkih ljubitelja lova bude ugodno i zanimljivo te je tako organizirana glazba uživo pred lovcima bila bogata trpeza i mnoštvo aktivnosti.

Organizatori su se pobrinuli da gosti ne ostanu gladni

Na meniju su bili uštipci, grah, gulaš od divljači i pečenje, a organizirana je i bogata tombola koju su im donirali prijatelji.

Lovci na ugodnom druženju u Čitluku

Nadam se da ovo lijepo druženje nećemo ispustiti ni sljedećih godina, zaključio je Filipović za portal Jabuka.tv.

Prva nagrada je lovačka puška u vrijednosti od 1.100 KM.