Naslovnica Crna Kronika Detalji užasa u Metkoviću: Starac godinama zlostavljao dječaka iz susjedstva

Detalji užasa u Metkoviću: Starac godinama zlostavljao dječaka iz susjedstva

76-godišnjak iz Metkovića godinama je seksualno zlostavljao dječaka. Spolno zlostavljanje počelo je kada je žrtva imala samo trinaest godina i nastavilo se sve do žrtvine punoljetnosti, punih pet godina.

Mladić, danas 23-godišnjak tek je sada smogao snage prijaviti policiji što mu je pedofil godinama radio.

Dobro je poznavao dječaka

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija, zlostavljač i žrtva su živjeli u istom dijelu grada dobro su se poznavali, jer je dječak često na putu od kuće do škole prolazio pored njegove kuće. Tako pedofilu nije bilo teško namamiti dječaka, najprije davanjem kuna za užinu, a kasnije se to pretvorilo u spolno zlostavljanje i plaćanje seksualnih usluga, punih pet godina do dječakove punoljetnosti, kada je zlostavljanje i seksualno iskorištavanje prestalo.

Zlostavljani mladić se navodno najprije povjerio nekolicini prijatelja priznavši da je kao dječak imao seksualne odnose s osumnjičenikom. Priznao je da mu je osumnjičenik redovito plaćao za seksualne usluge. Više od mjesec dana su ga nagovarali da ode na policiju dok se jedva nije odvažio napraviti taj korak.

Petogodišnje seksualno iskorištavanje ostavilo je veliki trag na njegovu psihičkom zdravlju. Zbog svega što je prošao u najosjetljivijim godinama života ima trajnih psihičkih problema. Uznemiren je i pati od strahova i nesanice pa uzima tablete za smirenje-neslužbeno doznajemo. Ipak, unatoč psihičkim problemima odlučio je otići na policiju.

Dječaka spolno zlostavljao od 2009. godine

Kako doznaje Slobodna mladić je prijavu podnio na zapisnik u policijskoj postaji Metković, a istraga je rezultirala utemeljenom sumnjom u spolno zlostavljanje djeteta, pa je sedamdesetšestogodišnjaku iz Metkovića određen tridesetodnevni istražni zatvor.

“Njemu se na teret stavlja više kaznenih dijela spolne zloporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i podvođenje djeteta. U istrazi je utvrđeno da je spolno zlostavljanje i podvođenje djeteta trajalo od 2009. do 2014. godine”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Istražni zatvor je određen zbog mogućnosti utjecaja na žrtvu i svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dijela – pojasnio je Miloglav.

Za počinjeno kazneno djelo, pedofil iz Metkovića bi mogao biti osuđen od tri do dvanaest godina zatvora.

Susjedi: Bio je miran i radišan

Uhićenje sedamdesetšestogodišnjaka u Metkoviću postalo je glavna tema gradskih ćakula. Svi s kojima su novinari Slobodne Dalmacije razgovarali su zgroženi onim što se dogodilo. Razgovarali su s nekoliko ljudi koji su poznavali sedamdesetšestogodišnjaka. Svi su s nevjericom slušali priču o seksualnom zlostavljanju i pedofiliji. Nitko od njih nije mogao vjerovati da je naizgled povučeni umirovljenik bio kadar počiniti takvo kazneno djelo.

“Ne znam što bih vam rekao. Nikada ne bih ni pomislio da bi mogao počiniti takvo nešto. Poznavao sam osumnjičenika. Bio je miran i radišan čovjek. Po cijele dane je radio u polju, bavio se poljoprivredom”, kazao je Slobodnoj jedan Metkovac.

I drugi s kojima su razgovarali slično su govorili o sedamdesetšestogodišnjaku, koji je u mladosti radio u Južnoafričkoj Republici gdje se bavio trgovinom mesa, pa otuda ima i dvojno državljanstvo. U Metković se vratio odavno gdje je sa suprugom živio povučeno baveći se poljoprivredom.

 

Slobodna Dalmacija