Naslovnica Zanimljivosti Široki Brijeg: Potresni film o Vukovaru doživio hercegovačku premijeru

Široki Brijeg: Potresni film o Vukovaru doživio hercegovačku premijeru

Igrano-dokumentarni film “Glavu dole, ruke na leđa!” autora Stipe Majića Pipe prikazan je u petak u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Riječ je o potresnom filmu koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru, njihova odvođenja, maltretiranja i ubijanja u srpskim koncentracijskim logorima.

Prije samog početka prikazivanja filma nazočne je pozdravio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević govoreći o činjenici kako se nigdje u svijetu vojničine prikazuju u lošem svjetlu kao u Hrvatskoj ili BiH.

Film prikazuje zadnje dane borbe u Vukovaru i odvođenje hrvatskih civila u srpske logore, kazao je bivši logoraš Predrag Mišić dodajući kako su s razlogom izabrali da premijera u Hercegovini bude u Širokom Brijegu.

Ne umanjujući druge, smatram da je Široki Brijeg jedna od enklava postojanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Mišić najavljujući prikazivanje filma i u ostalim gradovima u Hercegovini.

Režija, scenarij i produkcija: Stipe Majić Pipe, a u filmu igraju: Slaven Knezović, Marina Redžepović, Ivan Ožegović, Roko Protić, Joško Ševo i Robert Ugrina.

 

JABUKA.TV