Naslovnica Crkva GRUDE: Večeras MOLITVA za MIR! Svijet se povezuje sa župnom crkvom u...

GRUDE: Večeras MOLITVA za MIR! Svijet se povezuje sa župnom crkvom u Fatimi

Vapaj Gospe Fatimske da se žrtvujemo za grešnike te da molimo za mir i obraćenje ujedinit će vjernike diljem svijeta u četvrtak 4. travnja u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Župnik fra Stanko Pavlović potvrdio je da se molitvi pridružila i župa Grude te svi koji ste u mogućnosti večeras dođite u crkvu svete Katarine u Grudama, gdje će se moliti od 21.00 do 22.00 sati.

Gospa je u Fatimi vidioce osobito ohrabrivala da mole za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknadu Bezgrešnom Srcu Isusa i Marije, te za duše u čistilištu.

To su nakane na koje će se moliti i ovom prilikom u fatimskoj župnoj crkvi s kojom su pozvani povezati se svi vjernici.

Spomenimo kako povijest ukazanja u Fatimi seže i u dalju povijest. Naime, 150 godina prije ovog svjetski poznatog ukazanja Gospe Fatimske dogodilo se ukazanje jednoj nijemoj pastirici te se i danas na tom mjestu nalazi crkva ‘Nossa Senhora da Ortiga’ koja je podignuta kao zavjet nakon tog čudesog događaja, tumači naš sugovornik. Bilo je to lokalno marijansko svetište još od polovice 18. st. kada je crkva podignuta, a početkom 19. st. dobila je i milost potpunog oprosta. Župna crkva u Fatimi, međutim, ima neobičnu građevnu povijest. Naime, do ukazanja Gospe još nije bila službeno dovršena, iako je gradnja započela u 16. st. Crkva koja je do izgradnje Svetišta Gospe Fatimske bila sjedište mjesta nema službenog titulara, već se naziva ‘Župna crkva u Fatimi’, no u njoj se posebno štuje Gospin kip te je posvećena Franji i Jacinti Marto i Luciji dos Santos, pastirčićima koji su pronijeli svijetu Gospinu poruku i poziv na molitvu za mir i obraćenje.

Odazovite joj se! Ohrabrite i podržite svoju župu za sudjelovanje u crkvi te budite povezani duhom u molitvi.

Svi koji ste u mogućnosti večeras dođite u crkvu svete Katarine u Grudama na molitvu za mir, od 21.00 sati.

Grude.com