Naslovnica Društvo FOTO-VIDEO: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji autoceste–poddionica Buna–Počitelj

FOTO-VIDEO: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji autoceste–poddionica Buna–Počitelj

Oko 150 radnika i oko 70 strojeva trenutno izvode radove na poddionici Buna – Počitelj autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. U video prilogu kojega su u ponedjeljak objavili Autoceste FBiH d.d. Mostar, navodi se kako se ti radovi odvijaju planiranom dinamikom, bez zastoja i nekih većih problema.

 

”Trenutno se izvode zemljani radovi, primarno iskopi i nasipi. S tim da možemo istaknuti da je poslije loših vremenskih uvjeta u 12. i prvom mjesecu, zadnjih mjesec dana lijepog vremena utjecalo je pozitivno na dinamiku radova”, rekao je predstavnik investitora na izgradnji autoceste Buna-Počitelj, Antonio Križanac. Prema njegovim riječima, do sada je izvršeno 350.000 kubika iskopa i ugrađeno je oko 100.000 kubika nasipa.

Objekti koji su do sada završeni su potputnjak Bivolje Brdo, jedan životinjski prolaz, a u tijeku su radovi na natputnjaku Grabovina.

”Kako ulazimo u proljeće/ljeto, odnosno građevinsku sezonu, nadamo se da će se još intenzivirati radovi i da ćemo projekt završiti u ugovorenom roku”, rekla je voditeljica gradilišta Andrea Raguž.

Ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj, duge 7,2 kilometara, potpisan je 18. svibnja 2018. godine, a izvođač radova je Hering d.d. Široki Brijeg, dok nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.

Vrijednost Ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Radovi su počeli u kolovozu, a rok za završetak istih je 18 mjeseci.

 

Bljesak.info