Naslovnica Kultura Županija Zapadnohercegovačka nagrađena za veliki iskorak hercegovačkog turizma

Županija Zapadnohercegovačka nagrađena za veliki iskorak hercegovačkog turizma

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić kazao je kako je cilj štanda ZHŽ-a bio promovirati sve ono što Vlada radi u ovoj županiji, i to na poseban, moderan način.

 

”Uveli smo nove tehnologije i virtualnu šetnju kroz ključne prirodne lokacije koje su turistički možda i najatraktivnije u Hercegovini poput Kravice u Ljubuškom, Peć Mlini u Grudama, Borak u Širokom Brijegu i Blidinje u Posušju, kako bismo potencijalnim turistima i posjetiteljima približili taj jedan doživljaj te ih tako motivirali da posjete te stvarne lokacije, prenesu svoj doživljaj i da na tom tragu možemo dalje razvijati turističku ponudu cijele Hercegovine”, istaknuo je ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ivan Jurilj.

Naime, po izboru stručno-ocjenjivačkog suda Mostarskog sajma Zapadnohercegovačka županija (ZHŽ) dobila je priznanje za najuspješniji nastup na 22. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Jurilj je naglasio kako je Zapadnohercegovačka županija ove godine htjela napraviti iskorak u načinu predstavljanja svojih turističkih potencijala, određene regije sa svojim turističkim mogućnostima i turističkom ponudom.

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić kazao je kako je cilj štanda ZHŽ-a bio promovirati sve ono što Vlada radi u ovoj županiji, i to na poseban, moderan način.

”Prije svega mislim na naše projekte koji su vezani za ruralni razvoj i razvoj turizma jer tu vidimo neiskorišteni potencijal, a tu također podrazumijevamo i potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji”, kazao je Ćosić.

Dodao je kako je svjestan da suvremeni način života i suvremeni čovjek na neki način određuju smjer kojim će se ta ponuda turizma razvijati.

”Mi se tu prepoznajemo kao destinacija, županija koja će pružiti vrlo zanimljivu ponudu vezanu za taj moderniji pristup turizmu, ruralnom razvoju i slično i mislim da smo sve to uspjeli prezentirati na Mostarskom sajmu. Ljudi su to prepoznali i dodijelili nam priznanje koje jako cijenimo”, istaknuo je Ćosić.

Danas je, naime, upriličeno druženje s novinarima na štandu te su i sami mogli iskusiti virtualnu šetnju turističkim biserima ove županije. Uz razne turističke prospekte i ponude ove županije, bila je to prilika da se na jedan novi način ”obiđe” sve ono što pruža ova županija. Jurilj je najavio kako je ovo samo početak iskoraka kojima će nastojati predstaviti sve ono što ova županija ima za pružiti svojim posjetiteljima.

 

Vrisak.info