Naslovnica Crkva Fra Bonifacije Barbarić dan nakon izlaska iz bolnice predvodio misno slavlje na...

Fra Bonifacije Barbarić dan nakon izlaska iz bolnice predvodio misno slavlje na Cvjetnicu u Čapljini

U crkvi svetog Franje u Čapljini misno slavlje na Cvjetnicu je predvodio fra Bonifacije Barbarić, koji je dan prije toga nakon dugotrajnog izbivanja sa oltara izašao iz bolnice u Zagrebu, naime fra Bonifacije je bio u Zagrebu na liječenju radi prijeloma kuka. Kuk je slomio također u Zagrebu dok je služio Svetu misu.

U svojoj propovijedi je poručio Čapljincima da se vratio kući i da će biti sa njima sve do svoje smrti i da ih nikad neće napustiti kao što ni oni nisu njega svih ovih godina, što je opet izazvalo gromoglasan pljesak i oduševljenje kod prisutnih župljana.

Misno slavlje je predvodio u koncelebraciji sa Fra Milom Vlašićom.

Na samom početku Euharistijskog slavlja uslijedio je blagoslov maslinovih grančica koje su vjernici donijeli, te mimohod oko crkve predvođen raspelom Isusa Krista.

Crkva kao i njeno dvorište je bila ispunjena do zadnjeg mjesta a svečanost je uveličao veliki zbor svetog Franje iz Čapljine.

Vjernički puk Čapljine sa oduševljenjem i gromoglasnim pljeskom je dočekao povratak legendarnog hercegovačkog franjevca Bonifacija Barbarića, koji je s godinama provedenim na službi u župi svetog Franje Čapljina srastao sa pukom i postao neizostavna osoba na vjerskom, kulturnom i svjetovnom nivou Čapljine.

To dokazuje i činjenica da je velik broj župljana Čapljine sve ovo vrijeme od fra Bonifacijeve ozljede i za vrijeme oporavka postio na nakanu za ozdravljenje i povratak fra Bonifacija Barbarića.

Hercegovački portal