Naslovnica Najave Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu 27. i 28. travnja u Senju

Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu 27. i 28. travnja u Senju

Sve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti u subotu i nedjelju, 27. i 28. travnja u Senju. Na 26. po redu Ekipnom PH nastupit će čak 92 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile upravo za vikend u ovom gradu podno Uskočke kule.

Budući da je vremenska prognoza povoljna, postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Senj će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Lijepe naše. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani Robert Barbić Beli, u sklopu Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, što je mnogim pikadistima već poznata lokacija jer se tamo održalo čak sedam ekipnih prvenstava.

Ekipno PH vrhunac je pikado sezone. Ukupno 341 ekipa je kroz ligaška natjecanja u svojim županijama krenula u sezonu s primarnim ciljem da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu. Tako će se u Senju naći najbolje ekipe iz ukupno 15 županijskih pikado saveza koje će se boriti za naslove državnih prvaka. I to u tri ranga kod seniora, te u konkurenciji seniorki.

Danas je u prostorijama Hrvatskog pikado centra u zagrebačkoj Dubravi održan ždrijeb skupina 26. ekipnog prvenstva Hrvatske.

U muškim kategorijama na ekipnom će prvenstvu sudjelovati po 24 ekipe u svakoj kategoriji, dok se u kategoriji seniorki prijavilo 20 ekipa.

Prema ustaljenoj praksi pri ždrijebu su važila tri kriterija:

1) u istoj skupini ne mogu se naći dvije ekipe iz istog županijskog saveza

2) prvo se izvlači redoslijed županijskih saveza

3) za sve županijske saveze koji imaju tri ili više predstavnika u nekoj kategoriji, ne mogu u istoj skupini biti prvaci iz tih županija.

POČETAK PRVENSTVA U SUBOTU U 10:00 SATI

Prvenstvo starta u subotu u 10:00 sati utakmicama 1. kola po skupinama. Sustav natjecanja je isti kao i prošle sezone, u prvoj fazi ekipe su podijeljene u 8 skupina sa po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana). Detaljno pojašnjen sustav natjecanja može se pronaći ispod ovog teksta.

Još jednom podsjetimo da prošlogodišnje titule prvaka nose: u prvoj kategoriji ekipa Ban Jelačić, u drugoj kategoriji ekipa Sprint, u trećoj kategoriji ekipa Romano Tiffany a kod dama ekipa Janje Next Team.

Striktna primjena Pravilnika o odijevanju

Pravilnik o odijevanju (Dress Code) HPS-a za ekipno PH i završnicu kupa RH

Sva odjeća mora biti čista, uredna i nepoderana.

Vodstvo natjecanja ima pravo od svakoga za koga smatra da nije prikladno odjeven zatražiti da promijeni odjeću. Za to se daje rok od 15 minuta, a ukoliko igrač to ne učini neće mu biti dozvoljen nastup na natjecanju.

U slučajevima kada se meč snima za televiziju, igrači su dužni ukoliko se to od njih zatraži na svoju odjeću na određeno mjesto staviti logo HPS-a (u obliku naljepnice ili bedža) koji im mora osigurati vodstvo natjecanja.

Ekipe moraju biti odjevene jednoobrazno – npr. ako je u pitanju majica, svi igrači/ce pojedine ekipe moraju imati jednake majice, odnosno ako se radi o trenirci svi moraju imati jednake trenirke. Ako su u pitanju hlače one moraju biti u istoj boji (npr. da svi nose tamne traperice ili da svi nose svijetle traperice).

Na odjeći obavezno mora biti oznaka pripadnosti ekipi (ili klubu) – bilo putem logotipa ili natpisa s imenom ekipe (ili kluba).

Obuća u kojoj igrači nastupaju mora biti zatvorenog tipa – dopuštene su i tenisice i cipele, ali ne i sandale, japanke i slična obuća otvorenog tipa

Nije dozvoljeno nositi:

  • Kratke hlače ili trenirke
  • Majice bez rukava
  • Majice na bretelice
  • Sandale, japanke i sličnu obuću otvorenog tipa
  • Kape, šešire i slična pokrivala za glavu, osim iz medicinskih, religijskih ili drugih razloga za koje se treba dobiti odobrenje od vodstva turnira prije početka natjecanja
  • Odjeću s natpisima ili crtežima koji su uvredljivi ili neprikladni za sportska natjecanja.

 

 Hrvatski Pikado Savez