Naslovnica Sport BBB-i provocirali Torcidu popularnim stihovima Vojka V.

BBB-i provocirali Torcidu popularnim stihovima Vojka V.

Dinamo i Hajduk igrali su najveći derbi domaćeg nogometa u posljednjem kolu ovosezonskog HNL-a. Na Maksimiru je Dinamo slavio s 3:1 te tako slavljem završio sezonu koja nije okićena dvostrukom krunom nakon što je Rijeka u srijedu Modrima uzela Kup.

Na tribinama je također bilo vatreno kao na terenu. Okupilo se nešto manje od 15 tisuća navijača. Na početku utakmice upriličena je koreografija u organizaciji kluba s brojnim zastavama, no za pravu atmosferu pobrinule su se navijačke grupe na sjevernoj i južnoj tribini.

Preko dvije tisuće navijača Hajduka stiglo je u Zagreb te žestoko bodrilo goste. S druge strane grmjeli su i Bad Blue Boysi. Domaći su navijači provocirali goste i porukama u kojima su ih zadirkivali za skoro 15 godina bez naslova prvaka. Iskoristili su popularne stihove Vojka V.

U 60. minuta je prvo Torcida napravila veliku bakljadu te pobacala bengalke u teren, a pred kraj utakmice isto su napravili i domaći navijači koji su također očito uspjeli zaobići osiguranje te unijeti velik broj pirotehničkih sredstava. Jedna je baklja bačena sa sjeverne tribine umalo pogodila i Dinamova vratara Livakovića.

Sukob na Branimirovoj u kojem su sudjelovali i Ukrajinci

Propust su napravili organi reda i kod dolaska pripadnika Torcide, što se inače rijetko događa. Na raskršću Branimirove ulice i Svetica domaći su huligani napali jedan konvoj s kombijima gostujućih navijača. Među napadačima je navodno bilo i navijača kijevskog Dynama, koji su u dobrim odnosima s BBB-ima. Navodno su baš oni izvukli deblji kraj u incidentu.

Pripadnici Torcide izašli su iz svojih vozila i krenuli prema napadačima. Sve je trajalo nekoliko minuta, a tek onda pojavila se interventna policija te pohvatala dio gostujućih navijača koji su stali na Branimirovoj ulici s vozilima.

Dnevnik.hr