Naslovnica Crna Kronika Sedmorica huligana koji su pretukli slučajnog prolaznika pušteni na slobodu

Sedmorica huligana koji su pretukli slučajnog prolaznika pušteni na slobodu

Jednom od osmorice osumnjičenih navijača Hajduka, koje tužiteljstvo tereti za izazivanje nereda i sudjelovanje u tučnjavi pri čemu je teško ozlijeđen slučajni prolaznik, određen je istražni zatvor, dok je ostale osumnjičenike sudac istrage pustio da se brane sa slobode.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je na svojim internetskim stranicama da je nakon ispitivanja okrivljenika podnijelo sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih osam osumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no prihvaćen je prijedlog samo u odnosu na prvookrivljenika.

Okrivljene navijače tužiteljstvo tereti da su se u nedjelju poslijepodne uoči nogometne utakmice između Dinama i Hajduka sukobili prema ranijem dogovoru i zbog izrazite netrpeljivosti prema pripadnicima druge skupine.

“Osnovano se sumnja da su se pripadnici navijačkih skupina međusobno napadali, udarali rukama i nogama, razbijali boce, čaše i drvene letve, svjesni da kod građana stvaraju strah i nemir te su u isto vrijeme slučajnom prolazniku (1987.) koji im se našao na trasi kretanja i koji nije pripadnik niti jedne navijačke skupine, zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu uslijed čega je slučajni prolaznik zadobio teške tjelesne ozljede (fraktura donje i gornje čeljusti)”, izvijestilo je tužiteljstvo.

Dodaju kako se sumnja da su okrivljenici takvim postupanjem doveli u opasnost život i tijelo druge osobe i ugrozili javni red.

Zagrebačka policija ranije je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno osam navijača starih od 18 do 31 godine koji su predani pritvorskom nadzorniku, dok su četvorica maloljetnika koji će za ta nedjela biti kazneno prijavljeni redovnim putem pušteni na slobodu.

Vraćao se s obiteljskog ručka, slomili su mu gornju i donju čeljust te nos, sumnja se i na ozljede lubanje

Podsjetimo, skupina Hajdukovih huligana iskočila je iz kombija kojima su išli prema stadionu na križanju ulica Donje Svetice i Branimirove. Ondje su se sukobili sa skupinom Bad Blue Boysa, a u sukobu je teško nastradao i slučajni prolaznik. Grupa huligana na semaforu je napala i teško ozlijedila 32-godišnjaka, koji, kako je izvijestila zagrebačka policija, nije pripadnik nijedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja.

Napadnuti i teško ozlijeđeni prolaznik Ivan C. vraćao se s obiteljskog ručka. Išao je u suprotnom smjeru od onog koji vodi prema stadionu i kojim su se kretali navijači Hajduka. Oni su ga napali nakon što su izašli iz vozila na križanju dok je žrtva čekala na semaforu. Bacili su ga na pod, a njih desetak ga je tuklo. Pri tome mu je slomljena gornja i donja čeljust te nos, a sumnja se i na ozljede lubanje. Sada ga čekaju dvije teške operacije.

Policija je privela 15 huligana Torcide, a nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezanih uz počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede, izvijestila je policija neki dan.

index.hr