Naslovnica Sport To je pravi odmor: Na poluvremenu suci pili pivo i zapalili cigaretu

To je pravi odmor: Na poluvremenu suci pili pivo i zapalili cigaretu

Hrvatske niže lige vidjele su sve i svašta, od roštilja uz teren, pečenog praseta koje leti na travnjak, nedolaska liječničke službe ili u još gorem slučaju, nedolaska gostujuće momčadi… U Istri su se u popis bizarnosti hrvatskog nogometa upisali i suci utakmice.

Dok su se igrači Petrovije i Momjan 1947 u svlačionicama dogovarali o taktici za nastavak utakmice, suci utakmice, Vidoje Filipov, Josip Budimir i Željko Vukojević, odlučili su se okrijepiti. I dok se na fotografiji ne može dokučiti što piju pomoćnici, jasno je da je glavni sudac snagu za nastavak utakmice potražio u pivu.

Ali, ne samo u pivu, već je tih 15-ak minuta, koliko traje predah u poluvremenu, odlučio potrošiti i na cigaretu. Pa je i zapalio. Jesu li suci prekršili pravilnik ili je ispijanje piva uz cigaretu dozvoljeno odlučit će nadležne institucije. Delegat utakmice Ivica Vladić nije u tome vidio ništa sporno, pa je zapisnik ostao prazan. Barem što se tiče piva i cigarete.

Tko zna, da je odmor u poluvremenu trajao još desetak minuta možda bi se nešto i prizalogajilo. Jer, ruku na srce, tko će praznog želuca u nastavak…

 

Glas Istre